PUBLICITAT

Andorra la Vella

Davallada estrepitosa en els inscrits a la Pujada a Arcalís

L’ACA preveia aproximar-se als 79 participants de l’any passat però al final s’hi han apuntat 42

Per Iván Moure

El nou Subaru de De la Casa, durant la Pujada a la Santa.
El nou Subaru de De la Casa, durant la Pujada a la Santa. | Fotoesport
L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) va decidir fa tres anys recuperar una de les proves més emblemàtiques que acollia en el passat com és la Pujada a Arcalís i durant els dos primers ha funcionat de meravella. L’any passat va aplegar 79 participants i per a aquest 2017 la previsió era assolir una xifra similar però la realitat ha estat una altra que, segons admet Toni Sasplugas, «convida a una reflexió profunda».
 
Tan sols s’han arribat a les 42 inscripcions i el secretari general de l’ACA creu que sap què és el que ha passat: «És un circuit que a alguns pilots no convenç perquè a la part alta se superen els 200 km. per hora i no hi ha gaire seguretat i la de baix, amb 12 paelles, pot ser monòtona. També estem lluny del nucli urbà i, sobretot, per als espanyols,és un problema de papers haver de creuar la frontera... Però pensem que el gran problema és la data. Els campionats estan pràcticament decidits».
No li falta raó a Sasplugas, ja que el traçat és el mateix l’any passat, que va acollir la prova l’11 de setembre i no el 30 (dissabte vinent), com està previst per a aquesta edició. A més, la davallada en inscripcions prové del país veí del sud; de França tornen a venir uns 40 cotxes, una xifra similar a la de l’any passat.
 
La Pujada a Arcalís serà puntuable per als campionats de muntanya de França, Espanya i Catalunya. A més hi ha el trofeu Pirineus i el Joan Vinyes al més ràpid en l’escratx. Set participants seran andorrans, entre els quals hi ha Gerard de la Casa a més de Ruben Plaus i Edgar Montellà, que es disputarà el títol al Català.



De la Casa estrena triomf amb cotxe nou

Gerard de la Casa va debutar amb èxit, al volant del Subaru Impreza WRC. El pilot andorrà va aconseguir el primer triomf en la categoria Turismes, a més de la quarta posició absoluta, en la Pujada a la Santa, prova vàlida per al campionat regional de Múrcia de ral·lis de muntanya que l’any que formarà part del al calendari de l’Espanyol.
 
La incertesa de competir per primera vegada al volant del Subaru Impreza WRC, va quedar ràpidament esvaïda. Les pujades d’entrenaments inicials van ser una excel·lent presa de contacte per a un De la Casa que ja en els entrenaments va marcar cronos un pèl pitjors que amb el Seat Còrdova, però suficients per estar al capdavant de la categoria III (Turismes). Les bones sensacions es van perllongar a la primera carrera, també dissabte, i les altres dues de diumenge. A cap de les tres va haver-hi ningú que corregués més ràpid que l’andorrà. 
 
Amb tot, va ser caut en les conclusions: «Encara cal un procés d’adaptació que hem de superar», va assenyalar. Aquest continuarà el pròxim cap de setmana a Ordino-Arcalís. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT