PUBLICITAT

Andorra la Vella

La ‘cotxedependència’ té els mesos comptats

Una app ens dirà com desplaçar-nos dins del territori andorrà gràcies a un nou concepte de mobilitat integrada

Per Iván Moure

| El Periòdic
A dia d’avui, el cotxe és un bé pràcticament vital en el dia a dia dels habitants del Principat. Segons quins trajecte hagis de fer, per exemple, un Sant Julià de Lòria-la Cortinada, es pot convertir en una odissea: tres autobusos, cadascun d’ells amb els seus gairebé dos euros de cost, i un bon grapat de minuts d’espera que molt probablement farà que triguem més d’una hora en arribar al nostre destí; així que tenir el teu propi vehicle esvaeix els maldecaps que puguin generar les mancances de l’autobús.
 
Però Saboya va insinuar ahir que la cotxedependència té els mesos comptats. Si es compleixen les previsions, en seran exactament 11. El ministre comença a deixar empremta en la nova cartera d’Economia i Innovació amb l’anunci d’un nou model de transport que, per molt estrany que soni, gestionarà FEDA. «Serà una plataforma basada en un multimodel  amb diferents mitjans de transport», avança Saboya.
 
En quatre pinzellades, consistirà en un nou concepte de mobilitat integrada que inclou, a més de les línies interurbanes d’autobusos, les bicicletes elèctriques, la integració d’unes tarifes de transport, punts de càrrega dels vehicles elèctrics, una nova gestió dels aparcaments i un sistema de compartir vehicles. 
 
A la pràctica consistirà en una app que ens dirà com podem desplaçar-nos d’un punt a l’altre del Principat sense la necessitat d’un vehicle propi. Per exemple, de Sant Julià a la Cortinada et dirà que has d’agafar aquest bus, enllaçar amb una bici elèctrica... I també t’informarà de què li costarà a la teva butxaca i el temps que hauràs d’invertir... Que potser també serà una bona estona, però sabràs quant.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT