PUBLICITAT

Andorra la Vella

Plantilla il·lusionada

Els jugadors del MoraBanc es veuen capacitats per realitzar un bon paper a totes les competicions

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors del MoraBanc van participar ahir al ‘media day’.
Els jugadors del MoraBanc van participar ahir al ‘media day’. | Emilio Prenas
Tot a punt per a l’inici. El BC MoraBanc Andorra ultima la preparació per afrontar diumenge el debut a la Lliga Endesa, i més fent-ho en una de les pistes més complicades com és la del Reial Madrid. La temporada s’afronta amb il·lusió i amb el repte de jugar dues competicions que demanen la màxima exigència per disputar-les.
 
El record de tot el que es va viure el curs anterior és ben present. Jugar la Copa del Rei i els play-off va ser tota una fita. En aquesta ocasió, on se suma l’EuroCup, «serà més difícil que la temporada passada perquè juguem dos partits cada setmana, amb viatges inclosos, i no tenim massa dies per preparar el següent partit. Però tenim un bon equip, amb 12 jugadors que són tots importants, i segur que estarem preparats», assegura Oliver Stevic. Acumulant-se minuts i quilòmetres per estar físicament en les millors condicions «és molt important el descans després de cada partit i viatge. És una situació nova per a nosaltres però hem de fer-ho el millor que puguem».
 
Quant a objectius, «som un equip que necessita donar passes endavant i el nostre objectiu serà jugar un altre cop Copa del Rei i play-off, però no és cap obligació», a més d’arribar el més lluny possible a l’EuroCup, on es trobaran amb rivals amb «estils diferents» respecte a l’ACB, ja que «a Espanya es juga molt ràpid, amb molts contraatacs i pot ser un avantatge». 
 
Aquest és el primer any post Shermadini. El MoraBanc es movia al seu voltant, i amb la seva absència «podrem jugar diferent. Estem preparats per canviar una mica l’estil de joc», tenint en compte que a la pintura Karnowski afronta «el seu primer any com a professional» i Diagné arriba «sense tenir un gran rol» al Barça.
 
El pivot serbi és un dels dos capitans del MoraBanc. Ser-ho «és un honor», assegura Stevic. L’altre és de casa, Guille Colom. Ocupar aquesta figura «és un orgull i una responsabilitat», exposa l’andorrà, que farà que «tot sigui el més còmode possible pels nous jugadors i que tot el grup estigui unit i treballi per fer un gran any. La clau és el vestuari i ara anem també pel bon camí». Confia que la temporada, com a mínim, sigui com l’anterior: «Estaria molt bé gaudir el mateix que l’any passat. És un dels objectius. El primer de tots és salvar-se, però la Copa i els play-off estan allà. És una temporada encara més il·lusionant per a l’afició perquè juguem a Europa i hi hauran més partits. Tenim un equip per passar-nos-ho molt bé».
 
Per afrontar la Lliga Endesa i l’EuroCup amb les màximes garanties, «hem fet una plantilla llarga, on podem jugar tots. Estem preparats. Tenim un equip perfecte perquè és jove, amb molta ambició i ganes. Potser amb una plantilla més veterana costa més aquestes dues competicions». Hi haurà més partits, el que servirà per a que hi hagi espai per a tothom. Colom confia que el seu nombre de minuts vagi en augment, ja que «cada any he anat millorant i pujant de rol. No ha de ser diferent ara. Hi ha més partits i més oportunitats i s’hauran de repartir més minuts. He fet una bona pretemporada i estic preparat per estar en pista tota l’estona que decideixi l’entrenador. Tinc més ambició i confiança que l’any passat». 
 
Un dels nouvinguts és Moussa Diagné. Valora que aquesta es tracta d’una «temporada il·lusionant perquè aquest país mereix jugar a Europa», i per tant, «s’ha de gaudir i donar el màxim. Crec que es veurà més espectacle». No creu que s’hagi de reivindicar a nivell personal, perquè pensa únicament en el col·lectiu: «Donaré el màxim per a que l’equip guanyi. Si ho fa per a mi és perfecte». Davant espera una campanya exigent. «Amb tants viatges serà una mica dur, però ja en som ben conscients. No ha de ser cap excusa. Volem donar una bona imatge, de ser sempre competitius», sigui qui sigui que hi hagi al davant, sempre amb la mateixa motivació: «Respectem tots els equips perquè quan es juga a aquest nivell qualsevol et pot guanyar. La concentració ha de ser màxima». Diumenge debuten contra el Reial Madrid, partit on «arribem bé», en «una pista molt complicada, però hi anem amb tota la il·lusió per competir i guanyar. Podem fer mal allí».
 
Peñarroya veu el MoraBanc com a revelació
 
Com cada any, l’ACB va fer una enquesta als entrenadors per conèixer com veuen la temporada que s’inicia. El tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, indica que el màxim favorit al títol és qualsevol dels conjunts de l’Eurolliga; i qui creu que jugaran la Copa del Rei són els mateixos equips més l’Herbalife Gran Canària. La resta estarà entre sis o set, entre els quals l’andorrà. Per l’egarenc, l’MVP serà Sergio Llull i el cinc ideal el formaran Ray McCallum, Luka Doncic, Janis Timma, Tornike Shengelia i Bojan Dubljevic. L’equip revelació serà el MoraBanc i el jugador algun del seu equip. Luís Casimiro (Herbalife) i Txus Vidorreta (València Basket) consideren que el MoraBanc estarà a la Copa del Rei, mentre que Diego Ocampo (Divina Seguros Joventut ), Sito Alonso (FC Barcelona Lassa), Joan Plaza (Unicaja) i el mateix Casimiro el veuen com a revelació.
PUBLICITAT
PUBLICITAT