PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern intentarà evitar sancions a clients bloquejats a Suïssa

L’intercanvi automàtic de dades afectarà actius de BPA atrapats a Suïssa

Per Mireia Aguilar

Seu de l'antiga Banca Privada d'Andorra.
Seu de l'antiga Banca Privada d'Andorra. | Tony Lara
El ministre de Finances, Jordi Cinca, va dir ahir que no descartava intervenir davant d’organismes internacionals a favor de clients de l’antiga BPA en cas que aquests fossin penalitzats per no haver regularitzat la seva situació fiscal abans de l’entrada en vigor del conveni d’intercanvi automàtic de dades. 
 
Aquesta va ser la resposta de Cinca després de ser preguntat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres sobre el possible descobert en què quedarien les persones amb actius bloquejats a Suïssa però contractats a través de l’antiga BPA. Malgrat això, Cinca va deixar clar que calia «esperar l’evolució dels propers dos mesos».  
 
Suïssa començarà a compartir dades automàticament amb els països de la Unió Europea a partir de 2018, de manera que els clients de BPA amb actius de renda variable al banc suís quedaran exposats a penalitzacions. 
 
«Ens convé que se solucioni el més ràpid possible perquè això acabaria de resoldre el procés de resolució de BPA i el traspàs d’actius a Vall Banc i, el més important, els titulars podran disposar d’aquests actius de renda variable que en el seu moment van adquirir a través de BPA», va manifestar Cinca. 
 
El ministre també va recordar les limitacions d’Andorra per intercedir en la situació: «Des de l’AREB continuem treballant amb aquest objectiu però avui aquesta qüestió depèn de la justícia suïssa que està instruint una demanda i això està endarrerint una resolució», va explicar Cinca.
 
El recurs d’un client estranger presentat a Suïssa el maig passat va endarrerir el desbloqueig de la renda variable de BPA al país que es manté retinguda a l’entitat Crédit Suïsse. El procés s’havia de solucionar el març passat, quan el país alpí va reconèixer la resolució de BPA que va autoritzar a l’AREB a reclamar les posicions de renda variable. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT