PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els insults, que es quedin a l’entrada dels camps de futbol

La FAF engega una campanya per enaltir el ‘fair play’ i que s’aplicarà en els partits de les lligues de la base

Per Iván Moure

Ruiz, Gelabert i Jiménez, ahir en la presentació de la campanya.
Ruiz, Gelabert i Jiménez, ahir en la presentació de la campanya. | FAF
La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar ahir l’enèsima campanya per promoure el fair play als camps de futbol.

Es tracta de Tolerància Zero als insults, que es veurà en tots els partits de les lligues de les categories inferiors. La FAF ha organitzat per a aquesta campanya un protocol d’actuació que començarà en el moment en què els col·legiats i els jugadors dels dos equips surtin al terreny de joc. Ells portaran una bandera amb el missatge Tolerància Zero als insults que mostraran a la grada mentre hi ha la salutació inicial. Després, durant el partit, els àrbitres tenen l’obligació d’aturar el joc si l’actitud a la grada és antiesportiva. Es farà un avís als entrenadors i delegats abans de reprendre el joc i si això succeeix tres vegades, es donarà per acabat el partit i es farà constar a l’acta perquè el Comitè de Competició pugui decidir les mesures a prendre. I amb el xiulet final, els dos equips i els àrbitres se saludaran de nou cordialment.

El membre de la junta de la FAF i exinternacional amb la tricolor, Manolo Jiménez, anuncia que aquesta campanya entrarà en acció «la setmana que ve» i que cap iniciativa es queda petita si l’objectiu és eradicar la violència i l’antiesportivitat als terreny de joc i les graderies. «Hem de gaudir de l’esport i volem un comportament de respecte entre tothom», afirma deixant clar que educació i esport han d’anar de la mà.

Fins i tot, la ministra d’Esports, Olga Gelabert, demana donar suport a aquestes de campanyes: «Jo, com a mare, m’he vist en situacions lletges en alguns camps i aquestes iniciatives són necessàries per als jugadors i també per als pares. Estaria bé que servís d’exemple per a altres federacions...».

El tècnic de la FAF, Justo Ruiz, recorda que fa uns quants anys que es va crear RespectAnd, un terme inequívoc quant al seu significat que al llarg dels darrers anys ha vingut acompanyat de campanyes per evitar insults i batusses. Perquè són 80 els equips que formen la base del país però molts pares encara pensen que el seu fill és Messi, com resa l’eslògan d’una altra campanya que la FAF va endegar al 2012.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT