PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’edifici The Cloud no estarà acabat fins a finals del 2020

Torres reconeix que el cost pot pujar i l’oposició reitera els seus dubtes

Per LÍDIA RAVENTÓS

Maqueta de l’edifici The Cloud.
Maqueta de l’edifici The Cloud. | MARICEL BLANCH
La construcció de l’edifici The Cloud segueix aixecant polèmica. L’oposició va reiterar ahir en la sessió de control al Govern que té molts dubtes sobre la viabilitat del projecte. En resposta a una pregunta del conseller general liberal, Josep Majoral, el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va detallar que no es preveu que estigui totalment acabat fins al desembre del 2020, ja que les obres no començaran fins l’estiu del 2018. «No tenim cap dubte de la viabilitat», va afirmar el ministre, «hi ha hagut retards perquè havíem d’analitzar millor el projecte per la seva gran envergadura». A data d’avui, va afegir, «estem preparats i segurs que l’edifici serà rentable i donarà un plus a Andorra Telecom».

Pel que fa al cost, el ministre va indicar que les previsions estimen que serà de 39,1 milions d’euros, malgrat que va reconèixer que la xifra es podria incrementar a mesura que avanci la construcció. «El pressupost és una estimació del que pot costar però el cost sempre pot variar. Passa en un edifici normal d’habitatges i en aquest cas encara pot passar més perquè és un edifici complex», va afirmar.

Majoral va posar sobre la taula la preocupació que el nou edifici faci competència deslleial als comerciants de la zona. Una afirmació que el ministre va negar tot explicant que es crearà una societat –que serà cent per cent d’Andorra Telecom– que permetrà que «tindrem l’opció d’escollir els llogaters». D’altra banda, pel que fa la demanda dels veïns de la zona d’usar la parcel·la com a aparcament mentre no es comencin les obres, Torres va indicar que s’ha rebutjat perquè es necessita la zona per fer els treballs.

Les respostes del ministre no van convèncer ni al grup liberal ni a la resta de l’oposició que també va aprofitar per demanar detalls sobre el projecte. Així, la consellera del PS, Rosa Gili, va intervenir lamentant «la poca seriositat del Govern» i criticant que el fet que les obres no acabin fins el 2020 significa que l’Executiu està «hipotecant futurs governs», un fet que «genera molts dubtes que sigui correcte licitar una obres d’aquests característiques a aquestes alçades de la legislatura».

D’altra banda, Torres també va avançar que responsables de la companyia han anat a Madrid per reiniciar els contactes amb dos fabricants de telefonia mòbil que els podria interessar instal·lar-se a l’edifici. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT