PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La renda variable retarda els pagaments de Vall Banc

Fins ara, JC Flowers només ha invertit 3,4 milions d’euros

Per LÍDIA RAVENTÓS

Un home surt d'una oficina de Vall Banc.
Un home surt d'una oficina de Vall Banc. | TONY LARA
El ministre de Finances, Jordi Cinca, va afirmar ahir que el bloqueig de la renda variable a Crédit Suïsse ha provocat un endarreriment en els pagaments del fons JC Flowers per la compra de Vall Banc. En resposta a una pregunta del conseller liberal, Jordi Gallardo, el ministre va concretar que fins ara només s’ha realitzat un pagament de 3,4 milions d’euros en el moment de la signatura del contracte, el 20 de juliol del 2016.

Això es deu, tal com va explicar, al fet que el contracte preveu que es realitzi un primer pagament del fix, referent a aquests 3,4 milions, i dos més al cap de sis i 12 mesos respectivament. Aquests dos darrers pagaments no s’han dut a terme encara –malgrat que les dates ja s’han complert– perquè la seva quantitat estava subjecta a l’evolució del negoci de l’entitat bancària, és a dir, a la quantitat d’actius que finalment s’han traspassat de Banca Privada d’Andorra (BPA) a Vall Banc i dels que s’han quedat a la nova entitat durant aquest període de temps. Aquest càlcul, però, no s’ha pogut fer encara perquè part dels actius, la renda variable, segueixen bloquejats i, per tant, no es pot calcular el total d’actius traspassats per completar el preu final a pagar. A preguntes de Gallardo, el responsable de Finances va deixar clar que, malgrat el retard, els pagaments no perillen i es formularan tan bon punt la renda variable es desbloquegi.

D’altra banda, el conseller liberal també va aprofitar per deixar palès el retard continu de l’AREB a l’hora d’entregar els informes de tancament trimestral. Un fet que el ministre va reconèixer malgrat negar que l’objectiu sigui intentar evitar el control del Consell General. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT