PUBLICITAT

Andorra La Vella

A la recerca del patrimoni perdut

El Ministeri de Cultura reprendrà abans de finals d’any les converses amb la família Bosch

Per M. A.

L’església de Santa Coloma.
L’església de Santa Coloma. | TONY LARA
Fa gairebé deu anys que sembla que els frescos romànics de l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella tornaran al país però ja sigui per desavinences en el preu o per problemes econòmics durant la crisi, el retorn encara no arriba. 
 
Durant el Consell General d’ahir, la ministra de Cultura, Olga Gelabert, va avançar que «properament» reprendran les converses amb la família Bosch, propietària dels frescos. 
 
Segons Gelabert, aquest projecte torna a agafar embranzida «aprofitant la millora de la situació econòmica del país». En paraules de la ministra, les negociacions seran «delicades» , ja que la família hauria quedat «molt disgustada» després que el PS rebaixés el 2011 a gairebé la meitat el preu que s’havia acordat pagar el 2008 (3,9 milions d’euros). 

‘Mapping’ de Santa Coloma / Ferran Costa (Ld’A) va interpel·lar la ministra sobre les obres d’una rasa davant l’església de Santa Coloma que van fer aflorar quatre cossos, «sembla que de l’Edat Mitjana», en paraules de Gelabert. La rasa ha de permetre la instal·lació de cables elèctrics i de fibra òptica per reproduir els frescos de l’absis amb una projecció audiovisual tal com ja es fa, per exemple, a l’església de Santa Maria de Taüll. 
 
A més, a l’edifici adjacent a l’església que  acollirà els frescos originals de l’església, ampliarà la seva exposició «per acollir tot el romànic que tenim a Andorra, ja que a Pal hi ha molt poques visites», va avançar la ministra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT