PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc vol en el debut seguir presentant batalla al Reial Madrid

Peñarroya compta amb fitxar un jugador per substituir el lesionat Burjanadze, baixa durant cinc mesos

Per JOAN JOSEP BLASCO

Albicy, a l’últim partit de la fase regular disputat al Poliesportiu d’Andorra contra el Reial Madrid.
Albicy, a l’últim partit de la fase regular disputat al Poliesportiu d’Andorra contra el Reial Madrid. | Martin Imatge
Comença l’espectacle. El BC MoraBanc Andorra inicia la Lliga Endesa demà (18.30 hores) a una de les pistes més complicades de les que es presenten a l’ACB, la del Reial Madrid. Tothom té encara a la retina els duels que van disputar ambdós conjunts la temporada passada i en aquesta els andorrans esperen repetir-ho, amb la intenció de tornar de la capital d’Espanya amb una victòria.
 
El curs anterior tots dos es van trobar fins a en sis ocasions. Van fer-ho en lliga, la Copa del Rei i els play-off. En les tres primeres ocasions el matx es va resoldre a la pròrroga. El balanç total va ser favorable als blancs, amb cinc triomfs. Els del Principat només en van aconseguir un, al segon enfrontament dels play-off.  L’estrena del MoraBanc a la competició no podia ser més exigent. I la consciència del que hi ha al davant és evident. L’entrenador, Joan Peñarroya, remarca que «quan vas al camp del Madrid no necessites motivar als jugadors, necessites fer un gran partit», i si no ho fas «tens poques opcions» d’èxit. No cal dir a la plantilla el que es presenta. «Els jugadors sempre surten amb motivació i ganes de fer-ho bé al màxim», com en qualsevol altre partit, no perquè hi hagi el totpoderós Reial Madrid la cosa ha de ser diferent: «No és jugar extramotivat, és fer-ho bé».
 
El tècnic confia en seguir progressant i canviar algunes circumstàncies de la campanya passada, com els números nefastos que van presentar a domicili, amb només dos triomfs. «Segur que volem guanyar més partits fora, és un dels nostres objectius», a més de mantenir l’efectivitat al Poliesportiu d’Andorra. Després d’una pretemporada amb diferents cares noves, i cinc victòries i només una derrota «estem bé, tot i que encara estem lluny del que hem de ser, com la majoria d’equips». La participació a l’ACB i l’EuroCup fa que sigui una temporada diferent a les viscudes fins ara. Presentarà la màxima exigència, amb dos partits per setmana, una circumstància que «som conscients des de fa molts mesos i tenim moltes ganes d’afrontar aquest repte, que sabem que és complicat».
 
Un dels que va viure en primera persona els interessants duels amb els blancs va ser Andrew Albicy. «Vam fer grans partits contra ells», exposa el base francès, remarcant que «el Reial Madrid és un gran equip. És una bona manera per entrar a competir. Al final segur que estarà a dalt». Aquest any té sis companys nous als que «no crec que faci falta dir-los» quin tipus de rival tindran al davant, «tothom sap que és un equip molt potent». A Madrid iniciaran demà «una temporada que esperem sigui molt maca» i en aquesta primera cita, per començar amb bon peu, «si podem aconseguir la victòria molt millor». «Seria molt bo començar la lliga guanyant, però sabem que tenen una plantilla molt llarga amb molts bons jugadors», subratlla el gal.
 
Hi haurà fitxatge / Beqa Burjanadze estarà de baixa cinc mesos. Ha de passar per quiròfan per superar la lesió al genoll i tant de temps fora de les pistes fa que el MoraBanc es plantegi substituir-lo. «La idea de plantilla que tenim és de 12 jugadors», assenyala Peñarroya, i amb la baixa del georgià falta un element. Per tant, «no és gens descartable que poguem incorporar algun jugador» i en aquest sentit està treballant el club, perquè pel tècnic és del tot necessari «per afrontar dues competicions» amb les màximes garanties. Arribarà un fitxatge sí o sí, «no anirà en funcions dels resultats», tenint en compte que el nom «el marcarà el que hi hagi dins les nostres possibilitats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT