PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una operació amb sang de cordó umbilical d’Andorra salva una vida

El segon transplantament del Principat evita la mort d’un nen de set anys

Per El Periòdic

Un moment de la comissió de seguiment, presidida per Alvarez, ahir.
Un moment de la comissió de seguiment, presidida per Alvarez, ahir. | ANA / M. F.
Durant els quatre anys de funcionament del programa de donació d’unitats de sang de cordó umbilical, s’han dut a terme dos trasplantaments utilitzant mostres obtingudes a Andorra. El primer data del 2014 i el segon es va fet durant el primer semestre del 2017 i ha permès salvar la vida d’un petit de set anys.
 
Així es va confirmar durant la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa, presidida pel ministre de Salut, Carles Àlvarez, i amb la presència de representants del SAAS, les organitzacions Espanyola i Catalana de Transplantament, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya –on s’emmagatzemen les donacions d’Andorra–, el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia i la Fundació Crèdit Andorrà, que finança les campanyes de promoció.
 
54% DE DONANTS L’ANY PASSAT / En la trobada es va destacar entre d’altres coses l’augment en nombre de donacions de cordó umbilical que s’aconsegueixen al Principat, i que afavoreix la seva utilització en trasplantaments. L’any 2016, el 54% de les dones que van tenir un part estaven inscrites com a donants. Fins a juny del 2017, aquest percentatge s’eleva fins al 59% dels parts.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT