PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern veu factible fer l’estació de l’Aldosa en forma d’habitatge

El Comú de la Massana ha demanat que l’ETR estigui integrat i no tingui un aspecte industrial

Per E. Gracia / J. R. Baiges

Entrada al poble de l’Aldosa.
Entrada al poble de l’Aldosa. | ÀLEX LARA
El Comú de la Massana ha demanat al Govern que l’estació transformadora (ETR) que FEDA vol construir a l’Aldosa estigui integrada en el paisatge i no tingui un aspecte purament industrial. En concret, la corporació vol que l’estació s’aixequi en forma de casa o xalet per evitar al màxim l’impacte visual. 
 
Segons fonts properes a l’Executiu, aquesta proposta es va debatre durant una reunió mantinguda la setmana passada entre el Govern i el comú i va generar alguna que altra picabaralla entre ambdues administracions. Les fonts asseguren que malgrat que el Govern va decidir acceptar la integració en forma d’habitatge, aquest també va mostrar el seu descontent amb el sobrecost que això pot suposar. I és que construir l’ETR sota la façana d’una casa o un xalet veïnal podria suposar a l’Executiu 100.000 euros més dels que s’havien previst en un inici per construir l’estació. 
 
Tot i això, el projecte encara no està tancat. Precisament, el Govern vol mantenir una altra reunió de cara a aquesta o la propera setmana amb els veïns de l’Aldosa i el comú per acabar de debatre els aspectes arquitectònics i d’integració de l’ETR. 
 
Acord del 1991 / L’Executiu està a l’espera d’arribar a un acord amb els veïns per tirar endavant el projecte amb el màxim de suport possible. Tot i això, cap la possibilitat que si no s’arriba a un consens, l’ETR s’acabi construint igual. I és que en l’acord signat l’any 1991 entre el Comú de la Massana i FEDA –amb el qual es van cedir els terrenys de la Gonarda a la parapública elèctrica– ja s’especificava que en la zona es construirien pilones d’alta tensió amb la previsió d’aixecar-hi una estació transformadora.  
 
De fet, un dels motius pels quals el Govern no accepta la demanda dels veïns de l’Aldosa (que reclamen un canvi d’ubicació de l’estació) és precisament l’acord del 1991. I és que el «cost de distribució d’electricitat que implicaria el canvi d’ubicació podria suposar entrar en un procés judicial amb l’acord», així ho van destacar els mateixos veïns divendres passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT