Madrid

De menys a més

El MoraBanc reacciona al tercer quart després d’una primera part massa fluixa, però no en té prou

Per EL PERIÒDIC

Causeur, encertat durant tot el partit, s’escapa de la defensa de Jelinek.
Causeur, encertat durant tot el partit, s’escapa de la defensa de Jelinek. | ACB Photo / P. Castillo
Emoció fins al final. És al que ens tenen acostumats el BC MoraBanc Andorra i el Reial Madrid en els seus duels des de la passada temporada. La victòria, com és habitual, va ser pels blancs (94-88), però els del Principat van vendre cara la derrota, en un enfrontament on van tenir massa alts i baixos davant un rival molt poderós, sobretot ofensivament.

La sortida madrilenya va ser fulgurant, amb un parcial de 8-0, amb un encerat Causeur i el triple de Thompkins. Era un mal presagi i Blazic trencava el parcial amb una cistella de dos. Les distàncies es van anar ampliant i els locals aconseguien marxar de 10 després d’un triple de Doncic. Peñarroya va decidir aturar el joc amb un temps mort perquè els seus estaven realitzant una mala defensa, donant massa facilitats als contraris, un conjunt amb excel·lents llançadors. Va sorgir efecte perquè el triple de Walker i dos tirs lliure de Jankovic en una antiesportiva de Doncic l’acostaven al marcador. Però Causeur veia la cistella gran i encertava des de més enllà dels 6,75 metres. Quatre punts seguits de Randoph posaven el 26-16 a la conclusió del primer període.

La cosa no va millorar en la tornada a la pista. Ayón es feia poderós a la pintura i els madridistes exercien una joc ràpid que els anava a favor i no perdonaven. Campazzo en el tir exeterior es mostrava impecable i un triple seu, sumat a la cistella de Kuzmic, posava una diferència de +18 (41-23), que va ser la màxima que es va viure. Calia millorar, sobretot en aspectes defensius. Walker va arreglar una mica el que s’estava patint i Shurna i Stevic l’acompanyaven després amb els seus punts. Però Causeur i Campazzo seguien entonats  i al descans s’arribava 50-35. El matx estava molt complicat pel que s’estava veient a la pista.

Però aquí va canviar tot. A la tornada dels vestidors el MoraBanc semblava un altre equip. Les paraules que es deurien dir en aquella estona van sorgir efecte. I de quina manera. De mica en mica les distàncies es retallaven, aprofitant que defensivament aquesta vegada els andorrans sí que estaven bé. Shurna aconseguia dos triples i Stevic des de la línia de tirs lliures no errava. Tot i els intents d’Ayón i Causeur, la tendència s’havia capgirat. Blazic encistellava dos triples seguits i dos punts de Diagné posava al MoraBanc a només un punt (57-56). Doncic encistellava un tir lliure i Walker errava un triple que hagués capgirat el resultat. Tot seguit, Randolph, des de la mateixa posició, no fallava. Els del Principat estaven dins el partit. I la inèrcia era completament diferent. Sobre la botzina Diagné, que ofensivament estava encertat, posava el 63-60 a la finalització del quart.

Qui menys errés seria qui s’enduria el partit. Campazzo era el primer en anotar i Jelinek responia amb un triple. Randolph i Diagné van ser els encarregats després de portar el pes de l’anotació. Però un parcial pels blancs d’11-2 va decantar la balança a falta de cinc minuts pel final. El triple de Jankovic i la cistella de Blazic en un contraatac obria les esperances, però el Reial Madrid no va permetre que se li compliqués el matx que tenia encarat, sobretot amb un Ayón que estava immens. Els triples finals de Campazzo i Blazic van posar fi a un matx intens, com sempre que s’enfronten aquests dos equips.