PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Camp diu que caldrà estudiar les valls més vulnerables

El centre d’Aixovall acull una exposició per conscienciar els joves

Per EL PERIÒDIC

Foto de grup de totes les persones involucrades en l’organització de l’exposició sobre turisme sostenible.
Foto de grup de totes les persones involucrades en l’organització de l’exposició sobre turisme sostenible. | ANA / C. G.
El centre de Formació Professional d’Aixovall acull des d’ahir una exposició adreçada als joves d’entre 12 i 16 anys que mostra els perills de la massificació del turisme en relació als efectes sobre la població autòctona i el medi ambient. L’exposició s’emmarca en l’Any internacional del turisme sostenible i es podrà visitar de manera itinerant a les escoles associades de la Unesco, i a posteriori, a la resta d’escoles del país, segons informa l’ANA. 
 
Durant la inauguració, el ministre de Turisme, Francesc Camp, va assegurar que Andorra encara no es troba al punt de la massificació però que «cada vegada s’haurà de tenir més en compte en quines valls hi pot haver més impacte» per «veure si caldrà dosificar el nombre de persones» que les visiten. Tanmateix, el ministre va remarcar la necessitat de dur a terme accions per conscienciar la població més jove de la importància dels «criteris de sostenibilitat». 
 
Actualment hi ha 1.200 milions de moviments turístics al món i la previsió és arribar als 1.800 l’any 2030. Aquest fet té efectes positius sobre l’economia dels països però presenta també la cara negativa de la massificació i de l’impacte sobre el medi ambient. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT