PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra suma vuit metalls i conclou quarta al rànquing

L’equip nacional suma dues medalles d’or i de bronze, i quatre de plata

Per EL PERIÒDIC

Els components de l’equip andorrà a la competició.
Els components de l’equip andorrà a la competició. | FAK
Vuit països van reunir-se al Pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany per prendre part al Campionat d’Europa de Petits Estats. Andorra va concloure a la quarta plaça del rànquing després d’adjudicar-se vuit medalles, dues d’elles d’or.
 
En aquesta quarta edició de l’esdeveniment, la primera ocasió que es disputava al Principat, Gina del Rio va pujar al caixó més alt del podi en la categoria de kumite juvenil +47 quilos, imposant-se a la final a la maltesa SamayaGauci. L’altre or se’l penjava l’equip cadet de combat, format per Martí Cabanes, Melchor Randy, Jordi Hernàndez i Juli Fernàndez, que en la final van vèncer a Malta. De plates n’hi va haver quatre. Silvio Moreira la guanyava en la modalitat de kata sènior, Melchor Randy en kumite cadet (-57 kg), Jordi Hernàndez en combat cadet (-52 kg) i l’equip femení de kumite cadet, format per Gina del Rio, Melania Hernàndez i Anabel Gonzàlez, perdien la final davant Xipre. La medalla de bronze se la van penjar Melania Hernàndez en combat cadet (-47 kg) i Sandra Herver en kumite sènior (-68 kg). Es van quedar a les portes de pujar al podi, finalitzant a la cinquena plaça, Sergi Herver, Diogo Martins, Joel Quintana, David Rodríguez i Èric Moliné.
 
Xipre s’imposa / Per països, Andorra finalitza a la quarta posició de la classificació amb vuit medalles, dues d’or, quatre de plata i dues de bronze. Repeteix el lloc que va ocupar en la passada edició d’aquest Europeu dels Petits Estats. El campió en aquest rànquing va ser Xipre, que era qui portava la delegació més nombrosa. Va estar a la primera plaça amb un total de 89 metalls, 23 dels quals van ser d’or. Molt lluny d’aquestes xifres va quedar el segon a la taula classificatòria, Luxemburg, que en va acumular 49, amb 15 ors. El tercer lloc l’ocupava Malta amb 33. Per darrera d’Andorra van finalitzar Islàndia (9), Mònaco (8), San Marino (6) i Liechtenstein (6).
PUBLICITAT
PUBLICITAT