PUBLICITAT

Andorra La Vella

Els temes de debat de l’OSCE són compromisos d’Andorra

Martí es reuneix amb la presidenta de l’assemblea

Per EL PERIÒDIC

Christine Muttonen i Toni Martí, ahir.
Christine Muttonen i Toni Martí, ahir. | SFGA / C. ESTEVE
El discurs del síndic general, Vicenç Mateu, i les intervencions de la presidenta de l’OSCE Assemblea Parlamentària, Christine Muttonen, i del cap de Govern, Antoni Martí, inauguren avui la reunió de tardor de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació d’Europa (OSCE). Prèviament, Martí, acompanyat de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va reunir-se amb Muttonen, a la qual va destacar que els temes de discussió –la seguretat, la lluita contra el canvi climàtic i l’educació– són, ara per ara, prioritats per al Govern.
 
Les sessions de treball de l’OSCE PA se celebraran fins dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, sota el títol Seguretat a l’espai de l’OSCE: nous reptes, noves tasques. Martí va argumentar que la seguretat a Andorra ha estat tradicionalment un dels pilars de la qualitat de vida del país. A més, va insistir en el compromís d’Andorra amb aspectes de seguretat mediambiental i de lluita contra el canvi climàtic, amb accions decidides per a l’impuls de la transició energètica. En el mateix sentit, el líder de l’Executiu va explicar a la presidenta de l’OSCE PA, el projecte d’incloure una assignatura relativa als drets humans i als principis i valors democràtics en el sistema educatiu andorrà.
 
Durant la sessió d’avui, diversos ponents, entre ells el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, debatran al voltant de la seguretat cibernètica. Demà s’abordarà la seguretat ambiental i el canvi climàtic, amb la intervenció de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó. Dijous es discutirà sobre el foment de l’educació com a garantia d’estabilitat i desenvolupament, on participarà el ministre d’Educació, Eric Jover. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT