PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Blazic comença fort

Dels nouvinguts del MoraBanc, l’eslovè és el més entonat a Madrid, sent el màxim anotador del matx

Per JOAN JOSEP BLASCO

Blazic prova de frenar l’entrada d’un incisiu Causeur al partit de la primera jornada.
Blazic prova de frenar l’entrada d’un incisiu Causeur al partit de la primera jornada. | ACB Photo / P. Castillo
El BC MoraBanc Andorra iniciava diumenge una nova temporada a la Lliga Endesa. Ho feia en una de les pistes més complicades, el WiZink Center, per enfrontar-se a tot un Reial Madrid. Va sumar una derrota en un matx on es van poder veure les cares noves de la plantilla d’aquest curs, amb rendiments diferents en l’estrena amb la seva nova samarreta. 
 
L’equip va donar mostrar dues versions força diferents. Mentre que en els dos primers quarts es va veure del tot superat pel rival, arribant a perdre de 18 punts, a partir del tercer període es va transformar per reduir les distàncies a només un punt i tenir en el tram final opcions de victòria, però finalment no es va poder materialitzar. Qui més va destacar entre els nouvinguts va ser Jaka Blazic, que es nota que ha arribat en plena forma després d’adjudicar-se l’Eurobasket amb Eslovènia. Va ser el màxim anotador de l’enfrontament, sent l’autor de 20 punts en els 23.52 minuts que va ser en pista. Va ser peça clau per a la reacció andorrana. Va aconseguir les mateixes cistelles de dos que de tres (quatre), per una valoració de 12. Qui va signar el mateix número en aquesta darrera estadística va ser Moussa Diagné, que va aconseguir 10 punts en 20.30 minuts. Qui va ser més estona sobre el parquet de tots els jugadors del MoraBanc va ser John Shurna, jugant 28.49. L’estatunidenc anotava 10 punts, amb un 50% d’encert en els triples.
 
Vladimir Jankovic va realitzar a la seva estrena 7 punts. Les seves estadístiques en el tir van ser només del 33%, però amb 7 rebots va ser qui de l’equip andorrà més pilotes va atrapar sota la cistella, cinc d’elles defensius. Va jugar el mateix temps exacte que Blazic. Jaime Fernández va anotar sis punts en els 17.17 minuts que va ser en pista, sense estar massa encertat en el tir. On sí que va estar-ho va ser a l’hora de fer arribar la pilota als seus companys, repartint sis assistències, qui més en va obtenir en tot el matx. El que menys va jugar per part andorrana va ser Przemek Karnowski. Només 6.5 minuts. En aquest temps va realitzar dos punts, errant dos dels tres llançaments que va fer i va ser l’únic component del MoraBanc en tenir una valoració negativa, de -1. De tots els jugadors que disputaven el primer matx a l’ACB amb el MoraBanc, el pivot polonès era l’únic que debutava a la competició. Aquesta és la seva primera temporada com a professional.
 
Rànquing anotador / Els 20 punts de Blazic li van servir per ser el cinquè millor encistellador de la primera jornada de la Lliga Endesa, a falta de disputar-se el partit entre el Movistar Estudiantes i el Divina Seguros Joventut, que es va ajornar per la fase de classificació de la Basketball Champions League que disputava el conjunt badaloní . El màxim anotador fins el moment d’aquesta estrena de la competició és Erick Green, del València Basket, que li va endosar 27 punts al Reial Betis Energía Plus. El van seguir Henk Norel (Guipúscoa Basket) amb 24, Thomas Huertel (FC Barcelona Lassa) amb 23, i Matt Thomas (Monbus Obradoiro) amb 21. Igual que Blazic, Nobel Boungou-Colo (Betis), també en va sumar 20.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT