PUBLICITAT

Escaldes-engordany

Andorra Turisme reintegrarà els sobrants des del 2011 al Govern

Naudi pregunta com es regulen les liquidacions pressupostàries

Per EL PERIÒDIC

El conseller general liberal, Carles Naudi d’Areny-Plandolit.
El conseller general liberal, Carles Naudi d’Areny-Plandolit. | MARICEL BLANCH
L’objectiu d’Andorra Turisme és regularitzar amb el Govern el còmput global d’aquestes variacions de les liquidacions pressupostàries dels exercicis 2011 al 2016  durant l’exercici del 2018. Així consta en una resposta escrita al conseller general liberal, Carles Naudi d’Areny-Plandolit sobre l’obligació de la parapública de reintegrar els sobrants de les transferències nominatives del Govern que no s’han destinat a la finalitat que les han motivat.

En la mateixa petició, Naudi volia saber perquè durant l’exercici 2015 la societat va disposar ocasionalment de gairebé 28.000 euros per sobre del límit total permès (469.716 euros). En aquest sentit, el ministre de Turisme, Francesc Camp, assegura que la pregunta ja va ser contestada el juny passat i li recorda que «aquest sobrepassament va ser provocat per un desajust ocasional entre els pagaments i els ingressos de la societat motivat principalment per la voluntat de fer front als compromisos adquirits amb els proveïdors en els terminis acordats».

Pel que fa a la consulta sobre l’adaptació dels estatuts d’Andorra Turisme pendent, el Govern admet que el seu compromís era entrar-la a tràmit parlamentari el 2016 però que «la priorització dels treballs sobre la llei general de l’allotjament turístic el 2016 i el primer semestre del 2017, no ha permès complir amb l’objectiu inicialment previst».

Així mateix, el parlamentari liberal pregunta perquè Andorra Turisme no ha estat sotmesa a procediments de control financer i a una auditoria de comptes, tal com marca la llei. En aquest sentit, el Govern reprodueix l’al·legació presentada perla societat al Tribunal de Comptes el desembre de l’any passat en què s’exposa que sí que es va fer una auditoria a través de la Societat Gaudit, S. L. que va emetre una opinió «sense salvetats». L’informe s’adjunta en la resposta escrita.

Finalment, el conseller insisteix en qüestionar al Govern si «realment el Govern i Andorra Turisme no han pogut ni han tingut temps d’implementar les mesures» del Tribunal de Comptes i «per què any rere any el Tribunal de Comptes reclama una mancomunació de signatures pels pagaments». A totes dues preguntes, el ministre remarca que ja li ha donat les «explicacions oportunes» en preguntes anteriors. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT