PUBLICITAT

Per a què serveix l’electroestimulació?

Imatge d'Asahi produccions (cedides per MMR Bikes)
Imatge d'Asahi produccions (cedides per MMR Bikes)

L’electroestimulador COMPEX envia els impulsos elèctrics necessaris als músculs que volem treballar. COMPEX es diferencia pel tipus d’impuls elèctric utilitzat, que és òptim, eficient, segur i confortable.

Per a la preparació: Ens serveix per a enfortir la musculatura, optimitzar l’entrenament, prevenir lesions, augmentar el flux sanguini per afavorir l’exercici posterior

Per a definir el cos: Tonifica els músculs, perfecciona la silueta i relaxar la musculatura

Recuperació: Et recupera muscularment després de l’exercici i crea un efecte relaxant. És un aparell de gran utilitat per a post traumatismes greus o preoperatoris.

Anti-dolor: Descontractura la musculatura, alleujar dolors musculars i articulars, redueix la sensació de cames pesades i disminueix el dolor per tendinitis

 

Avantatges de l’electroestimulació:

Optimització de l’entrenament: Precisió del treball muscular realitzat i càrrega de treball important.

Estalvi de temps: Les sessions duren una mitjana de 25 minuts, es pot utilitzar en qualsevol moment i lloc sense necessitat de material addicional

Entrenament segur: Menor risc de lesió, baixa fatiga cardiovascular, menor estrès en articulacions i tendons. És un aparell totalment segur i que cap usuari particular, per mal ús que en faci, es podria fer mal.

 

L’electroestimulació en el ciclisme i BTT

Estem acostumats a veure com en acabar algunes proves esportives, s’utilitza l’electroestimulació amb l’objectiu de regenerar la musculatura castigada (recuperar) i és possible que hagis estat usuari d’ella a nivell terapèutic per tractar alguna lesió (rehabilitació). Però el que potser desconeguis, és que integrant COMPEX en l’entrenament amb els programes adequats, podràs obtenir importants millores en el teu rendiment. Aconseguiràs un guany de força i potència, i evitaràs determinades lesions o molèsties que són habituals en el ciclista.

El treball muscular provocat per contraccions voluntàries (aixecar unes manuelles, per exemple), activen un limitat nombre de fibres a diferència de les contraccions induïdes per la electroestimulació. Les evidències científiques atorguen a l’electroestimulació l’activació d’un 30% més de fibres. Per aquest motiu la combinació de tots dos mètodes t’aportarà excel·lents resultats. Multiplicaràs l’activació de fibres musculars i per tant, el guany de força serà més gran. Pots consultar els estudis clínics a www.compex.info

És important potenciar cada múscul que intervé en el pedaleig, ja sigui de manera directa o indirecta, ja que en cas contrari podries provocar una descompensació muscular a diferents nivells, ocasionant-te problemes de genoll, lumbàlgies, adormiment de les mans, rampes, etc.

El ciclisme és un esport on la principal qualitat física és la resistència, i sobre la qual s’assenten la resta de qualitats. El ciclista roman en moltes ocasions, massa hores sobre la bicicleta, per la qual cosa es recomana incloure en la preparació, un treball per enfortir el core (abdominals i lumbars) així com la força de resistència en els músculs implicats en l’acció del pedaleig.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT