PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia alerta d’un intent d’estafa que ha arribat al país

Diversos ciutadans han rebut comunicacions on se’ls oferia una herència

El Cos de Policia va alertar ahir d’un intent d’estafa que ja han patit diverses persones al Principat. Al llarg de les darreres setmanes, el cos ha estat gestionant les denúncies de diversos ciutadans que havien rebut «cartes, trucades o e-mails per part d’un advocat estranger on els deien que havien de cobrar una herència».
 
Segons informa el cos, la quantia a cobrar era molt elevada i se’ls hi demanava que es posessin en contacte amb l’advocat en qüestió per tal de procedir al cobrament dels diners. El modus operandi d’aquests estafadors consistiria en enviar les cartes a les víctimes intentant que aquestes els hi facilitin les seves dades personals i un avançament de diners per tal de procedir a l’aixecament del testament fals.
 
Comprovació / La Policia va detallar que ha pogut constatar que la redacció de les cartes no és correcta, i per tant, «és fàcil identificar que no es tracta d’un document real d’un despatx d’advocats, ja que hi ha nombroses incoherències».
 
Per tot, el cos recomana a tots els ciutadans que rebin aquest tipus de cartes, trucades o e-mails, que, en primer lloc, no contestin ni facilitin les seves dades personals, i en segon lloc, que ho posin immediatament en coneixement de la Policia.
 
El seguiment / Malgrat que s’acabin denunciant moltes de les estafes que es produeixen per Internet, sovint és difícil arribar fins a l’entitat o persona que està al darrere, ja que la xarxa permet amagar molts rastres i dificulta la investigació. 
 
Tot i això, és important donar a conèixer aquests tipus de delicte perquè la ciutadania estigui alerta i tingui coneixement de les estafes. Amb tot, els consells generals que donen les autoritats és que, sobretot, no es facilitin dades personals o bancàries a través d’Internet. Així com que no s’obrin documents amb noms estranys o codificacions sospitoses. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT