PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Sant Julià inicia els contacontes en francès

El tercer cicle se centrarà en la diversitat lingüística i cultural

Per EL PERIÒDIC

El conseller de cultura, Josep Roig, ahir.
El conseller de cultura, Josep Roig, ahir. | COMÚ D\'ESCALDES-ENGORDANY
Els més menuts de la parròquia laurediana podran tornar a gaudir de lectures de contes en francès. El comú de Sant Julià va presentar ahir el tercer cicle de contacontes, que segons informa l’ANA, té l’objectiu d’obrir «sense pal·liatius la diversitat lingüística i cultural» a la parròquia, així ho va destacar el conseller de cultura, Josep Roig. 
 
En aquest sentit, la responsable de la biblioteca comunal universitària de Sant Julià, Beth Gil, va remarcar la importància de fomentar «la lectura des de ben petits». Així mateix, Roig va voler fer una crida a la tolerància cultural i lingüística, ja que «en ple segle XXI encara veiem constantment vulneracions de drets fonamentals motivats per aquestes raons». El conseller va afegir que aquestes paraules no només van encaminades a rebutjar «les imatges colpidores de Catalunya», sinó que també va en referència a situacions de violència de gènere que es poden minimitzar si es treballa des de ben petits la diversitat cultural. 
 
El cicle / El tercer cicle acollirà la primera lectura per als més menuts aquest dissabte a la biblioteca comunal universitària de la parròquia, a partir de les onze del matí. El conte que es llegirà es titula Les 4 loups. Tot el cicle està destinat a nens més grans de cinc anys i les places són limitades, tot i que l’accés és gratuït. Per aquest motiu, des de la institució es demana que aquells que vulguin anar-hi reservin la plaça per assegurar el bon funcionament de l’activitat. 
 
El proper 11 de novembre, també a les onze del matí, es farà la segona lectura del cicle sota el títol La chèvre biscornue. L’última lectura narrada serà el 2 de desembre amb el conte Gourmandise. 
 
Edicions anteriors / Segons Gil, en les edicions anteriors dels cicles els nens «han respost molt bé i el fet de ser en francès no és un impediment, perquè la narradora fa servir recursos molt visuals i de seguida s’adapten i entren en la història».
 
En els altres cicles precedents es va aconseguir reunir una mitjana de 35 participats per sessió, una xifra que al comú li agradaria repetir. Roig també va aprofitar la roda de premsa per avançar que properament es presentarà l’arribada del Teatre Mariinski de Sant Petersburg a Sant Julià abans que acabi l’estiu. Al respecte, va assegurar que es podran «veure les primeres figures del teatre i també hi haurà una exposició de fotografies sobre la dansa i el teatre de la companyia». Tot i això, el conseller de cultura va indicar que es donaran més detalls el proper dilluns en una roda de premsa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT