PUBLICITAT

Escaldes-engordany

Els funcionaris perdran el seu lloc si tenen avaluacions negatives

La nova llei de la Funció Pública preveu endurir les conseqüències si un treballador no fa bé la feina

Per L. R.

Un treballador públic atén a una ciutadana a l’edifici administratiu de Govern.
Un treballador públic atén a una ciutadana a l’edifici administratiu de Govern. | MARICEL BLANCH
Amb la nova llei de la Funció Pública els treballadors podrien perdre el seu lloc de funcionari si no efectua correctament la seva tasca de manera reiterada. Així consta en l’esborrany de llei que la ministra Eva Descarrega ja ha lliurat als representants sindicals perquè n’estudiïn els canvis i els puguin treballar a la comissió consultiva. Concretament, el nou text legislatiu incorpora un punt que deixa clar que «l’obtenció continuada de resultats negatius pot comportar el trasllat de llocs de treball, la no continuïtat en el lloc de treball, i fins i tot la pèrdua de la condició de funcionari o treballador públic indefinit». A més, un resultat negatiu també comportarà la «no valoració del mèrit durant el corresponent període considerat en els processos de selecció o promoció interna en què participi el funcionari o treballador públic indefinit».

En el mateix apartat, s’exposa que la finalitat de l’avaluació és valorar «la iniciativa i la participació en la millora dels serveis que es presten als ciutadans, el rendiment i l’activitat extraordinària o el compliment d’objectius i l’assoliment de resultats». Obtenir avaluacions positives és «una condició necessària perquè el personal funcionari i el treballador públic indefinit assoleixin els graus de desenvolupament professional».

Per tal de determinar un resultat, es valorarà la iniciativa i la participació en la millora dels serveis o en projectes de l’administració, el rendiment i l’activitat extraordinària, el compliment d’objectius i l’assoliment de resultats i les competències professionals.

A l’esborrany també hi consten els principals canvis que ja han anat sortint a la llum les darreres setmanes. Entre ells, el canvi de triennis a quinquennis i el canvi de denominació d’eventuals a interins. Aquests canvis ja han sigut criticats públicament diverses vegades pels representants sindicals. Amb l’esborrany en mà, fonts dels representants dels treballadors van constatar que es tracta d’un «esborrany molt esborrany», ja que hi manca, a més d’una introducció que posa en context la llei exposant els motius que la fan necessària, les disposicions addicionals, transitòries i finals. Tres apartats que segons el seu contingut poden canviar notablement l’exposat en els articles de la llei.

Actualment, els sindicats estan estudiant curosament els canvis proposats per Descarrega. Amb tot, la ministra defensa que la llei ha d’entrar a tràmit a finals d’any, per la qual cosa el treball haurà d’avançar de pressa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT