PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra centrarà els esforços en les emissions de CO2

El país treballarà en mobilitat, eficiència energètica i energies renovables

Per EL PERIÒDIC

La intervenció davant de l’OSCE-PA de Carles Miquel, ahir.
La intervenció davant de l’OSCE-PA de Carles Miquel, ahir. | ANA / C. G.
La segona conferència de la 16a sessió de tardor de l’assemblea parlamentària de l’Organització per la Seguretat i Cooperació d’Europa (OSCE), que es va celebrar ahir, es va centrar en els problemes derivats del canvi climàtic. En aquest sentit, el director de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, va destacar que els problemes poden ser molt importants» i que van més enllà dels greus efectes i «transcendència» sobre el medi ambient, segons informa l’ANA. 
 
En relació, Miquel va destacat que, en el cas d’Andorra, la problemàtica de les emissions de CO2 es troba sobretot en l’energia (representa gairebé el 95% del total d’emissions), i que és on s’han de centrar els esforços, amb accions relacionades amb la millora de la mobilitat –sobretot incidint en el vehicle elèctric–, l’eficiència energètica en els edificis i les energies renovables. «És aquí on Andorra ha de posar el gros de l’acció climàtica», va subratllar Miquel.
 
Catàstrofes / Al llarg de la conferència també es va destacar que aquests problemes estan relacionats amb les catàstrofes ambientals (en augment i que no paren d’elevar les xifres de víctimes mortals), amb la seguretat i amb les relacions polítiques. Per exemple, es calcula que d’aquí a tres dècades es poden produir fins a 1.000 milions de desplaçaments migratoris a causa de la falta d’aigua, fet que afectarà especialment a països del sud-est del Mediterrani. 
 
Accions conjuntes / Així, el canvi climàtic és una problemàtica latent i que afecta a tots, països rics i pobres, motiu pel qual alguns dels presents en la ponència van reclamar la necessitat de crear dins de l’OSCE un grup d’experts per potenciar iniciatives legislatives que després es traslladin als estats. De fet, aquest també va ser un dels missatges que va llançar el  coordinador de l’OSCE per les activitats econòmiques i mediambientals, Ralf Ernst. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT