PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gaudir de la jubilació

El Saló de la gent gran arriba a la seva desena edició amb 22 estands, activitats de bellesa, moda i enquestes de salut

Per EL PERIÒDIC

Assistents a la desena edició del Saló de la gent gran, ahir.
Assistents a la desena edició del Saló de la gent gran, ahir. | MARICEL BLANCH
El desè Saló de la gent gran va obrir ahir les seves portes al Prat del Roure amb la previsió d’acollir prop d’un miler de persones. La festivitat se celebra cada dos anys, i en aquesta ocasió, va comptar amb 22 estands i diverses activitats, entre les quals va destacar una desfilada de moda, on els models van ser persones jubilades. Una altra de les activitats de més èxit va ser una zona habilitada perquè les senyores, especialment, poguessin fer-se la manicura, un massatge facial i aprendre a maquillar-se.
 
Però la jornada no només va girar entorn a la bellesa o el benestar exterior, i és que alumnes del Col·legi Oficial d’Infermeria d’Andorra van realitzar enquestes als visitants amb la voluntat de conèixer les activitats que fan en el seu dia a dia i els hàbits alimentaris, així com oferir-los alguns tallers adaptats. A més, durant el matí, segons informa l’ANA, es va fer una demostració del departament caní del cos de Policia. 
 
La consellera de Gent Gran del comú escaldenc, Sandra Tomàs, va explicar que l’objectiu del saló és oferir productes i activitats de l’interès dels jubilats, amb l’objectiu que siguin el més dinàmics i participatius possible, apuntant que «l’han de gaudir sobretot ells». Per aquest motiu, gairebé tots els estands d’enguany oferien alguna activitat.
 
A la inauguració del saló també hi va assistir el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, que va celebrar la iniciativa i va explicar que s’han engegat converses amb els comuns per tal de veure si és possible reprendre el programa de la Imserso o alguna altra modalitat «per poder oferir algun tipus de viatge a la gent gran». 
 
En aquest sentit, Espot va recordar que havia existit un conveni de col·laboració del Govern amb la Imserso i que des de l’Executiu s’han compromès a estudiar-ho, ja que és una de les reivindicacions de la Federació de Gent Gran i les associacions parroquials. El ministre també va dir que és una qüestió «més complexa del que sembla», ja que tot el que fa referència al lleure i l’esplai recau més en la competència dels comuns. 
 
Al respecte, el president de la Federació d’Associacions de Gent Gran, Simó Duró, va destacar la «bona feina» que fan les corporacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT