PUBLICITAT

Encamp

L’afer de la Casa de colònies de la Barònia genera sospites entre l’oposició

El projecte no va tirar endavant i el Comú va tornar l’aval a l’empresa

Per Iván Moure

Lafoz i Sans conversen després d'una sessió del Comú d'Encamp.
Lafoz i Sans conversen després d'una sessió del Comú d'Encamp. | TONY LARA
L’afer de la casa de colònies de la Barònia semblava passar a la història el juliol passat quan el Comú d’Encamp va tornar els diners de l’aval, uns 110.000 euros, a l’empresa a la qual es va concedir el projecte de remodelació de la infraestructura, que finalment no es va executar. Ahir, en la sessió del Comú, l’oposició va tornar a treure el tema mostrant una gran indignació. 
 
D’una banda, per la que consideren nul·la transparència de la majoria de la corporació. Dies després de la rescissió del contracte amb l’empresa adjudicatària, liberals i socialdemòcrates van demanar al cònsol major una còpia escrita de totes les factures de la liquidació i la resposta va ser que encara no les tenien. Ahir, uns tres mesos més tard, de nou va sortir a la palestra l’oposició per reclamar un duplicat de, però Torres es va negar: «Si volen, els convido a que vinguin al meu despatx a veure les xifres, però parlem de documentació sensible, de diners que s’ha gastat una empresa, per tant no són diners públics i no donarem cap còpia». El contraatac de Joan Sans va ser immediat: «Si no les doneu, això ens genera més dubtes». 
 
De l’altra banda, perquè l’oposició sospita que la manera de resoldre l’assumpte amb l’empresa hagi del tot desencertada. Jordi Troguet, en la línia de l’opinió dels socialdemòcrates, també va treure el fuet: «Tenim indicis de que l’empresa ha gastat diners per fer uns estudis i això és responsabilitat seva, no del comú. Creiem que això s’ha inclòs a la factura, per això volem veure els justificants». Unes paraules que va complementar la seva companya de força política, Maribel Lafoz: «El que no volem és que el Tribunal de Comptes torni a detectar irregularitats a Encamp, com va passar l’any passat amb una concessió».
 
Sans i el seu company socialdemòcrata, Pere Marsenyach, van deixar clar que es neguen «a tancar-nos en un despatx» per veure la factura, així que els quatre consellers tenen clar que faran la demanda per escrit, tot i que l’espera «potser s’allarga per dos mesos».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT