PUBLICITAT

La Fiscalia investiga una escola de la Seu per debatre l’1-O

La família d’una alumna creu que algun docent ha actuat incorrectament

Concentració a la plaça de les Monges l'1-O
Concentració a la plaça de les Monges l'1-O
La Fiscalia de Lleida ha obert una investigació a l’Escola Mossèn Albert Vives de la Seu d’Urgell, a petició de l’Associació Espanyola de Guàrdia Civil (AEGC), per una acusació que aquesta entitat ha fet al centre urgellenc per haver introduït presumptament a les aules el debat sobre els fets d’aquest 1 d’octubre passat i les càrregues contra la població dutes a terme pels cossos de seguretat de l’Estat.
Segons ha informat el diari Segre, la família d’una alumna s’ha queixat aquesta setmana perquè suposadament algun docent de l’escola, afirmen, «intenta inculcar debats polítics en to catalanista i contra els espanyols». Aquesta família ha reclamat que les escoles no tractin qüestions polítiques i han demanat el canvi d’aula de l’alumna, que ja s’ha fet efectiu.
El Departament d’Ensenyament ha obert una investigació sobre aquests fets tant a la Seu com a Sant Andreu de la Barca –on aquests dies també s’hi allotgen reforços policials de l’Estat– i ha posat els seus serveis jurídics a disposició de qui els consideri necessaris.
Sobre tot plegat, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) ha fet una crida a «no permetre cap gest ni actitud que promogui la segregació i l’estigmatització» dels infants i joves, independentment del motiu, i especialment en un entorn clau com és l’escolar i educatiu.
El de la Seu no és l’únic cas. Agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya han assegurat que els seus fills estan patint assetjament a les escoles arran de les últimes actuacions policials relacionades amb el referèndum de l’1 d’octubre. Un dels punts més calents és Sant Andreu de la Barca, on hi ha la caserna de la Guàrdia Civil més gran de tot Catalunya, però també s’han registrat incidents en centres educatius de Premià de Mar i Olot, entre d’altres poblacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT