Cristiano resol contra Andorra (0-2)

El porter Gomes va ser el jugador andorrà més destacat de la primera part

Cristiano Ronaldo, que va sortir des de la banqueta a la segona part, va desencallar aquesta nit a una Portugal que va mostrar dificultats per crear perill a Andorra i va iniciar la victòria (0-2) que els permet seguir somiant amb el passi directe al Mundial de Rússia.

El portuguès va obrir el marcador al minut 63 i el jove André Silva, del Milan, va completar la victòria en el 86.

Amb això, Portugal manté el pols amb Suïssa per la primera plaça del grup B, que es decidirà dimarts que ve a Lisboa, en una trobada en la que els suïssos partiran amb un avantatge de tres.

El ‘crack’ de Madeira va iniciar el partit a la banqueta, ja que estava advertit i veure una groga li hauria deixat fora del decisiu partit davant Suïssa.

El braçalet de capità se'l va quedar Pepe, que va liderar un equip amb André Silva i Bernardo Silva en la línia més avançada.

Tot i que els portuguesos van dominar el joc des del principi, no van trigar a florir les dificultats per generar perill i superar a una defensiva Andorra, en la qual el porter, Josep Gomes, va ser el jugador més destacat de la primera part.

L'ocasió més clara del primer temps va arribar al minut 25, quan el barcelonista Nélson Semedo va posar un centre a l'àrea que va intentar treure Ildefons Lima, però la pilota va caure en el segon pal als peus de Quaresma, qui inexplicablement va fallar la rematada.

Amb els seus companys frustrats en el terreny de joc, de gespa sintètica, Ronaldo mostrava el seu lideratge des de la banqueta alliçonant als aplegapilotes perquè fossin més ràpids, mentre la graderia corejava el nom del davanter del Reial Madrid.

L'empat en el marcador va obligar a Fernando Santos a cedir i no va tenir més remei que apostar per Ronaldo en la segona part, que va ocupar el lloc del jove Gelson Martins i va complir.

Quan es donaven senyals de tenir les mateixes dificultats per superar l'adversari que a la primera part, Ronaldo va dominar una pilota a l'àrea que havia caigut d'un intent de rebuig d'Andorra i va afusellar la meta de Gomes.

Amb avantatge al marcador, Portugal va seguir sent l'amo de la pilota i va aconseguir apropar-se més a la porteria rival.

Una rematada de Bernardo Silva que va fregar el pal dret després d'una confusió a l'àrea andorrana i un altre intent de Ronaldo que va sortir d'una banda podrien haver augmentat el compte de Portugal, que necessitava la victòria per poder pensar en el passaport directe al Mundial.

Al final, va ser André Silva qui va tranquil·litzar a la graderia lusitana en el minut 86.

Ronaldo va enviar la pilota a la dreta per Danilo i el medi del Porto va tocar de cap per a Silva, que des del pal contrari va fer el gol.

El jugador del Reial Madrid encara va tenir una altra oportunitat per ampliar el marcador al 90 en un llançament de falta, però la pilota es va perdre per sobre del travesser.