Múrcia

Tercera derrota del MoraBanc després d’un últim minut fatídic

Un últim minut amb quatre tirs lliures fallats i dos triples que haurien forçat la pròrroga mantenen la mala ratxa

Delía (esquerra) i Rojas (dreta) cobreixen la pintura amb Karnowski amenaçant per darrere, ahir. | ACB Photo / J. Bernal
Tres partits, tres derrotes. Això només acaba de començar però el cert és que comença a urgir la primera victòria. El MoraBanc Andorra va tornar a caure ahir, a la pista de l’UCAM Múrcia, i té un rosco al caseller de triomfs com també el Burgos, el Betis, el Saragossa el Joventut i l’Estudiantes (els dos últims amb dos partits). L’aspecte més positiu en tot això és que l’equip que dirigeix Joan Peñarroya ha tingut opcions de victòria fins l’últim minut en els tres partits. Però en el pol oposat, l’aspecte més negatiu és que encara no ha encetat això de jugar dimecres i diumenge. Fa vertigen pensar en el que li espera aquesta setmana: demà passat rep l’Unics Kazan de Quino Colom en el debut a l’EuroCup i ele diumenge, l’Herbalife Gran Canària.

El Municipal d’Esports de Múrcia va acollir ahir un duel entre dos dels equips que estan cridats, tal i com diu Peñarroya, «les dues places del top-8 que queden», però que encara no havien guanyat. Van ser més de dues hores d’agonia fins el darrer segon per als dos bàndols, amb constants daltabaixos i, atenció, ni més ni menys que 55 faltes personals: 28 per als locals, 27 per als tricolors. El primer acte va ser un clar exemple: primer parcial per al MoraBanc de 2-7, reacció del Múrcia amb deu punts consecutius per passar al 12-7 i intercanvi de cops fins que va sonar la botzina amb 14 personals assenyalades i 18 tirs lliures llençats.

En el segon quart els homes d’Ibon Navarro que, per cert, va aconseguir la seva victòria número 100 com a entrenador a la Lliga Endesa, van adquirir una petita renda al descans liderats pel belga Kevin Tumba, amb tres taps i dues esmaixades que, vist el panorama al parquet, van valer el seu pes en or. Perquè aquest va ser el quart dels despropòsits. En vuit minuts de joc, el parcial era d’un paupèrrim 10-8. A partir de llavors, sis punts seguits del Múrcia amb un triple de Rojas i un 2+1 de l’argentí Delía van fer pular el 41-31 a l’electrònic però va resorgir Albicy per rescatar els tricolors en l’úlitm minut abans del descans per reduir les diferències a un més esperançador 43-36.

De tornada a la pista, per fi es va poder veure alguna cosa interessant, com per exemple el duel de canoners estatunidencs. Brad Oleson per als locals, John Shurna per als de Peñarroya. També, per cert, es va poder veure un petit tast de poder sota la pintura que s’espera del polonès Przemec Karnowski i, com no, un altra lliçó de com fer les coses per part de Jaka Blazic. Entre els tres, van acabar d’eixugar el desavantatge fins aturar el marcador en un igualat 62-60 per acomiadar el tercer quart.

Un triple de Walker va permetre el MoraBanc posar-se per davant. Va ser llavors quan els dos equips van començar a mostrar la gran qualitat que (presumptament) tenen. Un maco intercanvi de cops que mantenia la igualtat. Ara tú per davant, ara jo... Fins que va sorgir Urtasun per decantar la balança. Vuit punts seguits del navarrès van obrir una escletxa de cinc punts (74-69) amb cinc minuts per endavant.

Últim minut fatídic / Ni molt menys es va deixar anar el MoraBanc. A base de feina, va entrar al darrer minut  un per sota (76-75), però Tumba va agafar un rebot ofensiu clau i anotar. El MoraBanc, per contra, va fallar quatre tirs lliures: un de Jaime Fernández i tres de Karnowski. Tot i així, la bona defensa va permetre tenir l’última possessió per forçar la pròrroga, però primer Shurna i després Blazic, van topar amb el ferro des de més enllà de 6,75.

Peñarroya: «Hi ha opcions fins el final per competir bé»

Peñarroya manté la calma: «Hi ha coses a millorar, però si no competíssim bé no arribaríem amb opcions el final», va afirmar afegint: «partit a cara o creu que se’ns torna a escapar». Sobre el partit: «Comencem amb encert però regalem tres tirs a Rojas i tornen els problemes en el rebot defensiu. Múrcia agafa la iniciativa però arribem vius al descans. Després, partit igualat que han decidit petits detalls».