PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern estrena un nou sistema pels allotjaments turístics

Aquest servirà per gestionar i controlar el registre de l’oferta

Per El Periòdic

Uns turistes passegen per l’Avinguda Meritxell.
Uns turistes passegen per l’Avinguda Meritxell. | MARICEL BLANCH
El Govern ha aprovat un avenç de fons de 160.000 euros que serveix per adquirir un nou sistema d’informació per als allotjaments turístics. En concret, aquest programari s’utilitzarà per controlar i gestionar el registre d’allotjaments turístics, així com per classificar-los.
 
L’adquisició d’aquest nou sistema té relació amb la nova Llei general de l’allotjament turístic que va aprovar el Consell General el 13 de juliol i  que ha comportat que es derivin una sèrie de diferents reglaments que determinen les característiques i condicions dels diferents tipus d’allotjaments turístics. 

Segons van detallar des del Govern, aquest nou sistema, bàsicament, servirà per modernitzar i actualitzar l’actual sistema que es va adquirir el 2000. La nova eina, que  es preveu que es posi en marxa a finals d’any, tindrà en compte les noves modalitats d’allotjaments que deriven de la llei i estarà relacionada amb el registre d’allotjaments turístics (ROAT).  Així doncs, aquest instrument servirà per a l’intercanvi d’informació amb els establiments, per al seguiment de les inspeccions que s’hi facin o per a la confecció de fulls de serveis i preus, entre d’altres. En aquest mateix import s’inclou una aplicació  perquè els inspectors puguin treballar amb tauletes, tal com informen des de l’Executiu. 
 
Una necessitat urgent / Tal com constava publicat aquesta setmana al BOPA, davant la imminent aprovació dels primers reglaments que emanen de la llei d’allotjaments és «d’extrema urgència» fer aquesta despesa aquest any, ja que es justifica que «no pot ser demorada a l’exercici 2018» donada l’aprovació prevista d’aquests reglaments i que aquest any no es disposa dels diners necessaris per fer front a la despesa per a la compra d’aquest sistema. 
Així mateix, en el BOPA també es posa en relleu que el departament de Turisme necessita «disposar d’un nou sistema d’informació per poder registrar i gestionar de manera correcta i ordenada la totalitat dels allotjaments turístics donant resposta a les exigències i requisits de la nova normativa», informa l’ANA. 
 
Altres modificacions / A més a més, es mantenen i també s’actualitzen, els simuladors de la web de Turisme perquè els establiments puguin conèixer, omplint un formulari, quina classificació els correspon. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT