PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Circulació i higiene, el que amoïna als veïns de la capital

D’ençà que està obert, l’Espai Ciutadà ha rebut 1.583 comunicacions

Per ESTEFANIA GRACIA

L’Espai Ciutadà d’Andorra la Vella es va posar en marxa l’abril de l’any passat. I des d’aleshores, el centre ha rebut un total de 1.583 demandes, queixes o suggeriments. L’espai es va crear amb la finalitat d’obrir una via de comunicació entre els ciutadans i el comú i poder recollir així les observacions que els residents tenen en relació a les mancances o aspectes a millorar de la parròquia.
Els temes que més han denunciat els ciutadans són els relacionats amb la circulació i la higiene d’Andorra la Vella. Doncs del total de comunicacions, 342 corresponen a circulació i 264 a higiene. La resta de queixes, demandes o suggeriments corresponen a medi ambient (186), obres (204), enllumenat (82), socials (19) i altres (329).
A banda, des de la seva obertura, l’Espai Ciutadà ha rebut 183 demandes d’informació.

Percentatge de resolució / La mitjana de resolució de l’espai és d’aproximadament el 67%, ja que de les 1.583 comunicacions, se n’han pogut solucionar unes 1.100. Mentre que 46 han quedat pendents, 197 no s’han pogut resoldre i 172 estan en tramitació.

Divisió per anys / Des de principis d’aquest any, l’Espai Ciutadà ha atés 613 demandes, queixes o suggeriments. Per tant, la resta (970) han estat tractades al llarg de l’any passat. Fent una mitjana aproximada, el 2016 ha registrat unes 81 comunicacions per mes, mentre que durant els nou mesos del 2017 (de gener a setembre) n’han estat 68.
Per temàtiques, al llarg de l’any passat s’han registrat 178 queixes o suggeriments per l’higiene de la parròquia, 133 per temes relacionats amb el medi ambient, 139 per obres públiques, 58 per l’enllumenat, 14 per temes socials i 188 per dificultats o problemes en la circulació, així com 260 per altres àmbits i 74 en concepte de demandes d’informació.
En relació a aquest any, 86 de les demandes han estat relacionades amb la higiene, 53 amb el medi ambient, 65 amb les obres, 24 amb l’enllumenat, cinc amb aspectes socials, 154 amb la circulació, 69 amb altres àmbits i 109 han estat demandes d’informació.

Queixes per zones / L’espai divideix la capital en sis zones i adjudica un conseller comunal a cadascun dels sis territoris diferenciats. A banda, cada conseller també té un tema especific sota la seva supervisió en funció de la conselleria que porta. Per exemple, el conseller de Medi Ambient d’Andorra la Vella, David Astrié, s’encarrega de la zona 1, que entre d’altres, acull la part baixa de l’avinguda Meritxell i els carrers de Bonaventura Riberaygua o del Fener fins a la carretera de l’Obac.
Tot i això, la zona que ha suscitats més queixes o suggeriments ha estat la 6, que integra la part alta de la parròquia compresa entre la rotonda que connecta l’avinguda de Santa Coloma, el carrer de la Closa, el carrer Gil Torres i l’antic camí Ral fins una mica més amunt de la segona rotonda del carrer Prat de la Creu, aproximadament a l’alçada de la Plaça Rebés. En concret, l’Espai Ciutadà ha rebut 348 demandes, queixes o suggeriments relacionats amb aquesta zona.
Mentre que la zona que ha rebut menys suggeriments ha estat la part baixa de la parròquia compresa entre la intersecció del camí Borda Mateu amb l’avinguda Santa Coloma fins la Baixada del Molí. Doncs s’han rebut 60 comunicacions relacionades amb aquesta zona.
Cada zona (amb els carrers i espais que integra) i el conseller encarregat de rebre les comunicacions relacionades amb aquesta es pot consultar a la pàgina de l’Espai Ciutadà d’Andorra la Vella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT