PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les estrelles del ballet rus tornen a Sant Julià amb un nou repertori

L’Esbart Lauredià pot participar en un festival a Sant Petersburg

Per ESTHER JOVER MARTIN

El ballarí Marat Shemiunov amb Irina Perren.
El ballarí Marat Shemiunov amb Irina Perren. | Stas Levshin
Tornen les estrelles del ballet rus a l’Auditori Claror. Fruit del conveni a tres bandes firmat pel Comú de Sant Julià de Lòria, l’associació Andorra parla rus i el Centre de suport de les iniciatives culturals i socials de Sant Petersburg, el ballet de Sant Petersburg, del prestigiós Teatre Mariïnski, actuarà de nou a la parròquia. La data: 2 de novembre, a les nou del vespre. L’espectacle: segona gala Estels de les nits blanques, amb un repertori totalment nou respecte del que es va poder veure al febrer. Les entrades: ja estan a la venda a les taquilles del Centre cultural i de congressos lauredià i al web www.morabanc.ad/entrades, al preu de 35 euros (també hi ha tarifa especial per a grups i els descomptes habituals).
 
El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig, va explicar ahir que l’espectacle l’oferiran set ballarins: «La primera ballarina del Teatre Mariïnski, Yulia Makhalina, acompanyada per sis virtuosos, dos dels quals són molt destacats: Marat Shemiunov, amb una gran tècnica, i la promesa Victoria Kudepova».
 
Quant al programa, encara no està tancat, però Roig va avançar que «hi haurà dues parts de 45 minuts, amb un repertori de 15/20 moviments, en què s’interpretaran ballets molt famosos, coreografies pròpies i danses populars».
 
De fet, els ballarins van quedar molt satisfets amb l’escenari i, segons va assegurar Olga Kuznetzova, de l’associació Andorra parla rus, van dir que «era un dels millors escenaris» en els quals havien actuat i també es van mostrar satisfets amb l’acollida que van tenir, segons puntualitza l’ANA. Kuznetzova també va destacar el fet que la gala s’emmarqui en el projecte Cultura sense fronteres del centre de suport de les iniciatives culturals i socials de Sant Petersburg.
 
Paral·lelament a l’espectacle de dansa clàssica, durant la mateixa setmana també es podrà veure al Centre cultural i de congressos lauredià una exposició de fotografies de gran format centrades en la dansa i, especialment, en el món del ballet clàssic, cedides pel Ballet de Sant Petersburg.
 
D’altra banda, el conseller Roig va anunciar que el conveni de les tres institucions i entitats pot permetre que, a finals d’any, l’Esbart Lauredià participi a Sant Petersburg a un festival de folklore internacional. La seva presència està per confirmar però les converses hi són. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT