PUBLICITAT

Andorra La Vella

El tanatori i les sales de vetlles costaran com a màxim 1,8 milions

L’Executiu vol iniciar les obres l’any que ve i finalitzar-les el 2019

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Ordenament Territorial i la cònsol major d’Escaldes, ahir.
El ministre d’Ordenament Territorial i la cònsol major d’Escaldes, ahir. | COMÚ D\'ESCALDES-ENGORDANY
El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, van signar ahir un conveni per a la construcció del tanatori nacional i les sales de vetlles comunals, que s’han s’ubicar en el terreny que actualment ocupa l’aparcament de vehicles d’ús intern de l’Hospital.
 
Per donar forma al projecte, durant els propers mesos s’obrirà un concurs d’idees, i en funció de les propostes presentades, s’aixecaran les instal·lacions d’una o altra manera i s’establirà una partida pressupostària. Tot i això, Torres va especificar que des del Govern ja s’ha previst una partida global d’entre 1.200.000 i 1.800.000 euros. 
 
Segons el ministre, la previsió és que es puguin iniciar les obres durant el proper any i que es finalitzin de cara al 2019. A més, Torres va recordar que la idea principal és construir el tanatori al subterrani de l’edifici i deixar la plata baixa i una superior per a les quatre sales de vetlles, que seran individuals «i oferiran privacitat als ciutadans», segons va especificar Marín. També es construirà una plaça pública i espais de connexió. 
 
Com ja va especificar el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, durant la presentació del conveni, l’Executiu i el comú escaldenc pagaran en conjunt el cost dels treballs. Cada administració sufragarà la part corresponent a les seves competències. D’aquesta manera, el tanatori, estarà sota la gestió del Govern i el pagarà aquest, mentre que les sales de vetlles les portarà el comú. Pel que fa als espais conjunts o les connexions, es pagaran a mitges.
 
La ubicació / Tanmateix, Torres va detallar que la ubicació que s’ha escollit és la idònia. Per una banda, perquè era una «demanda» històrica dels ciutadans escaldencs, i per l’altra, perquè és la zona d’Andorra «on és produeixen més defuncions», ja que molts dels ciutadans acaben morint a l’hospital. 
 
En relació a la propietat, el ministre va especificar que l’edifici serà «del comú sempre que i quan hi hagi les sales de vetlles». 
 
Finalment, Torres va destacar que la possibilitat d’incloure altres serveis sanitaris a l’edifici del tanatori i les sales de vetlles ha quedat totalment descartada, «ja que si es posaven altres serveis no es podia complir amb el programa». 
 
Altres projectes / D’altra banda, el ministre va destacar que el Govern ja ha rebut gairebé tots els informes que tenia pendents en relació a l’heliport i que, per ara, «els primers inputs són positius». Així mateix, en relació a les darreres preguntes i demandes d’informació que ha fet el grup liberal en relació a l’edifici The Cloud, Torres va especificar que entén perfectament que es requereixi informació d’un «projecte tant gran com aquest». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT