PUBLICITAT

Investigació per l’1-O en una escola de la Seu arran de l’1-O

Admesa una denúncia a tràmit contra dos mestres i el director d’una escola

Els jutjats de la Seu.
Els jutjats de la Seu.
El Jutjat d’Instrucció número 1 de La Seu d’Urgell ha obert una investigació contra el director i dos mestres d’una escola de la localitat per un possible delicte d’incitació a l’odi arran del referèndum de l’1-O. Segons les denúncies, algun nen, com un fill de guàrdia civil, podria haver patit humiliacions, insults i fins i tot agressions el 3 d’octubre.
Segons el jutge, podria ser que diversos professors i el director «incitessin de manera directa els seus alumnes, d’edats molt primerenques i en conseqüència mal·leables per qui té un principi d’autoritat cap a ells, a la comissió de fets mínimament concretats dels que es pugui predicar la discriminació, l’odi, l’hostilitat o la violència contra grups o associacions». Un dels alumnes hauria sofert «humiliacions, insults i fins i tot agressions» perquè la seva mare és guàrdia civil, cosa que coneixen la resta de companys i professors. Els pares de diversos alumnes van denunciar divendres passat a la caserna de la Guàrdia Civil de la localitat els comentaris realitzats per diversos professors, així com «actituds emparades pel director». El jutge ha citat els denunciants el proper 18 d’octubre.
La Fiscalia de Lleida ja va informar la setmana passada que l’Associació Espanyola de Guàrdia Civil (AEGC) havia acusat el col·legi Albert Vives d’haver introduït presumptament a les aules el debat sobre els fets d’aquest 1 d’octubre passat i les càrregues contra la població dutes a terme pels cossos de seguretat de l’Estat amb «un tot catalanista i contra els espanyols».
El Jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell és el primer que ha admès a tràmit una denúncia contra professors d’un col·legi a Catalunya per suposadament incitar a l’odi als seus alumnes.
Agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya han assegurat que els seus fills estan patint assetjament a l’escola arran de les últimes actuacions policials relacionades amb el referèndum. Un dels punts més calents és Sant Andreu de la Barca, on hi ha la caserna de la Guàrdia Civil més gran de tot Catalunya.

Comenta aquest article

PUBLICITAT