PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Martí: «No tenim un pla pel que pugui passar a Catalunya»

El Consell de Ministres es reuneix avui per analitzar la situació del país veí

Per E. G. R. / M. A.

Toni Martí durant la Festa Magna, ahir.
Toni Martí durant la Festa Magna, ahir. | MARICEL BLANCH
El cap de Govern, Toni Martí, va destacar ahir que Andorra no té «un pla de contingència pel que pugui passar a Catalunya». Martí va destacar que les posicions entre Espanya i Catalunya estan «molt enfrontades» i que «evidenment» al Govern andorrà li «preocupa la situació, dir el contrari seria faltar a la veritat». 
 
Precisament, vista aquesta preocupació, el Consell de Ministres es reunirà avui una hora abans de l’habitual per analitzar com pot afectar a Andorra tot aquests confrontament polític, ja que el Principat hi té «molt bones relacions», va afegir Martí. 
 
Tanmateix, el cap de Govern va destacar que darrerament ha parlat «amb gent de la Generalitat i del Govern central». De fet, va puntualitzar que és la seva «obligació, perquè a ningú se li escapa que geogràficament estem situats on estem i no parlar amb els interlocutors veïns seria una falta de responsabilitat».
 
Finalment, Martí va puntualitzar que no s’ha ofert com a mediador entre Espanya i Catalunya en cap moment. I és que «s’ha dit per activa i per passiva que Espanya no vol mediadors i al cap de Govern andorrà no li toca fer aquesta tasca».
 
La posició d’SDP / D’altra banda, el president de Socialdemocàcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu,va destacar ahir durant una roda de premsa que la seva postura continua sent «clara» en relació a la violència que va viure Catalunya durant l’1 d’octubre. I és que «les llibertats fonamentals es van posar en dubte i es van produir unes detencions, com a mínim, de manera atípica». 
Bartumeu també va voler destacar que des d’SDP es respecta la situació que forma part «d’un procés intern d’un estat veí, però nosaltres no podem callar sobre la vulneració dels drets fonamentals». 
 
Cauen les vendes / D’altra banda, la presidenta de l’Associació de comerciants de l’avinguda Carlemany i Travesseres, Susagne Venable, va assegurar que l’afer ha afectat al comerç del Principat. Doncs va remarcar que alguns comerciants han denotat una «davallada en les vendes» atribuïda al procés polític dels països veïns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT