PUBLICITAT

Escaldes-engordany

Una mitjana de 17,4 menors han rebut tractament psiquiàtric des del 2012

Des del gener fins a l'abril han requerit atenció 11 pacients menor

Per EL PERIÒDIC

L’entrada de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L’entrada de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | TONY LARA
Des del 2012 i fins l’any passat van requerir tractament de psiquiatria una mitjana de 17,4 pacients menors. A aquests, se li sumen enguany 11 pacients més menors d’edat des del mes de gener fins a finals d’abril. Així consta en la resposta escrita pel ministeri de Salut a una pregunta del conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, en relació a l’atenció psiquiàtrica a infants per part del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

En aquest sentit, el progressista també pregunta per la quantitat de llits disponibles i sobre els protocols que s’apliquen en cas que no hi hagi espai suficient. En la resposta, consta que hi ha quatre llits distribuïts en dues habitacions dobles destinades a menors d’edat. En cas que no sigui suficient, s’opta per demanar un llit a pediatria, en el cas que el menor no tingui alteracions de conducta greus. En cas que el pacient tingui característiques físiques i comportamentals que suposin un risc pels nens més petits se l’ubica en una ingressa en l’habitació individual, davant del control d’infermeria, dintre de la unitat d’adults. En aquest punt, especifiquen que només ha passat en quatre pacients i tots ells tenien ja 17 anys. Finalment, en cas que el menor hagi millorat de manera suficient per passar-lo a l’Hospital de Dia infanto-juvenil, se li avança l’alta i se’l trasllada.

El ministeri de Salut també explica que actualment l’àrea d’hospitalització i d’hospital de dia de salut mental es cobreix amb una psiquiatra infanto-juvenil que és substituïda, en cas de vacances, per l’altra psiquiatra de normalment només fa consulta externa. Per últim, indiquen que les previsions del SAAS preveuen crear uns espais més pediatritzats pels menors que requereixen visites de salut mental. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT