PUBLICITAT

Riga

Final decebedor (4-0)

Andorra no mostra la consistència d’altres ocasions i surt golejada a l’últim partit, amb dos gols a cada part

Per JOAN JOSEP BLASCO

Gabovs i Marc Garcia lluiten per una pilota a la banda esquerra andorrana.
Gabovs i Marc Garcia lluiten per una pilota a la banda esquerra andorrana. | FLF
Hi havia la possibilitat real d’establir un nou rècord, o si més no igualar-lo, però la selecció es va quedar molt lluny d’aconseguir-lo. A l’últim matx va fer un dels pitjors partits de la fase, caient golejat davant Letònia, donant-li al rival des d’un bon començament massa facilitats per guanyar els tres punts, sense saber adaptar-se a un terreny de joc ràpid a causa de la pluja que va estar caient durant tot el dia sobre Riga.
Bàsicament en aquest partit només hi havia en joc evitar la darrera plaça del grup i aquest element no va ser suficient per als seguidors bàltics, ja que el duel no va despertar massa expectació, com es podia comprovar a les graderies, amb molts seients buits. Els jugadors locals van intentar solventar-ho sortint forts d’inici, afegit a que els andorrans estaven adormits, amb la conseqüent emprenyamenta de Koldo Àlvarez, que des de la banqueta escridassava als seus pupils per tal que despertessin davant les primeres aproximacions a l’àrea dels letons només arrencar el matx. I així no era gens complicat encertar que passaria. Al minut 12 la centrada de Kjuskins la rematava de cap perfecte Ikaunieks, marcant tots els temps, per posar lluny de l’abast la pilota a José Antonio i fer moure el marcador.
El gol va servir per reaccionar. Tot seguit una passada entre línies permetia a Alàez colar-se entre els centrals i afrontar el solitari al porter, xutant massa alt. Poc després el mateix jugador picava d’esperó una passada de Marcio, però no trobava porteria. I davant aquest escenari, arribava el pitjor, el segon gol local. Amb una centrada que la defensa no encertava a rebutjar i al segon pal Sabala, tot sol, marcava a plaer. Aquest cop va fer mal al combinat andorrà. El problema de treure la pilota des de la defensa es va anar repetint durant tota la primera part. Andorra tenia problemes, i sortir amb l’esfèrica controlada i combinant se li feia francament complicat. No trobava la solució. Letònia tenia clar que volia aprofitar la situació. Sabala va intentar-ho de cap, però aquest cop José Antonio aturava sense problemes. El porter tornava a tenir feina amb un potent xut des de fora l’àrea d’Ikaunieks, que rebutjava cap a un costat i allí la recollia Sabala, que es trobava sense opció de rematada, i passant a l’àrea petita l’acció finalitzava a córner.

El guió es repeteix / A la segona part el panorama va ser similar, però almenys Andorra va estar millor assentada. El domini era del tot bàltic, i van continuar provant seguir fent més gros el resultat al seu favor. Tenia ganes d’acomiadar-se d’aquesta fase de classificació amb un bon sabor de boca, després d’una competició on Letònia ha estat molt criticada pels seus propis seguidors, i que en els dos últims enfrontaments va poder capgirar la situació i evitar la darrera plaça. Kjuskins era el primer en intentar-ho, amb un eslàlom des de la banda esquerra, per entrar a l’àrea i realitzar un xut que s’escapava un pam per sobre el travesser.
Al quart d’hora de la represa arribava el tercer. En la sortida d’un córner Dubra acabava rematant i la pilota arribava als peus de Sabala, que de nou tot sol i en aquesta ocasió quasi sobre la mateixa línia de gol, tornava a marcar sense cap tipus d’oposició. El partit els estava sortint a la perfecció als bàltics, que veien com tres minuts després materialitzaven el quart, amb els andorrans donant facilitats. La defensa no va saber rebutjar i Tarasovs, atent, posava la cama per fer efectiu el pòquer local. L’enfrontament ja feia temps que estava vist per sentència. El millor va ser que el marcador ja no es va tornar a moure. I això que ho van seguir intentant. Qui més a prop va tenir-ho és Uldrikis, que portava poca estona sobre el terreny de joc. El seu cop de cap s’escapava massa elevat.
Andorra tanca la fase com a última de grup, però amb la satisfacció d’haver tornat a sumar punts després de més d’una dècada sense fer-ho. Portugal serà al Mundial de Rússia després d’imposar-se a Suïssa en el partit a cara o creu que decidia el primer lloc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT