PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ester Nadal i Borís Cartes dirigiran el ‘Pessebre vivent’

Lluís Cartes farà una creació sonora per a cada escena

Per EL PERIÒDIC

Ester Nadal i Borís Cartes, la nova direcció de l’espectacle d’Esteve Albert, ahir.
Ester Nadal i Borís Cartes, la nova direcció de l’espectacle d’Esteve Albert, ahir. | ANA / M. M.
Ester Nadal dirigeix la quarta edició del Pessebre vivent d’Escaldes-Engordany: «Vaig decidir dir que sí per intuïció, per passió i per amor», va confessar ahir Nadal, que va admetre que feia temps que tenia la proposta sobre la taula però que altres compromisos li havien impedit poder-ho fer abans, segons informa l’ANA. Nadal tindrà com a ajudant de direcció Borís Cartes i com a encarregat de la música, Lluís Cartes. 
 
A més de la direcció de l’equip directiu, una altra novetat serà la creació d’un nou espai sonor que acompanyi cada acció de l’obra. «Ens basarem en seguir fent el mateix perquè ens trobem la feina molt ben feta, no hi haurà nous personatges», va dir la nova directora. La idea és que els intèrprets que s’encarreguin de protagonitzar l’obra també puguin aportar idees per a la creació sonora i se sumin a la fase final d’execució, va afegir Lluís Cartes. 
 
Suport a l’amateurisme / El principal objectiu de la nova direcció és continuar treballant amb personatges amateurs, com destacava en el guió original d’Esteve Albert. L’essència de la nova dramatúrgia del Pessebre vivent rau en la veritat: «No hi haurà actors, hi haurà la gent tal com s’incorpori», va avançar Nadal. 
 
Tot i els canvis, el preu de l’entrada es manté en tres euros, i l’escenari de l’espectacle tornarà a ser  la part alta de la parròquia. Les funcions tindran lloc el 16 de desembre, a les 20.30 hores i a les deu de la nit, i el 17 de desembre a les 19.30 hores i a les nou del vespre. 
 
Els assajos del Pessebre vivent començaran el pròxim 20 d’octubre a la sala del Prat del Roure amb una primera lectura del text a càrrec dels adults. Els menors de 16 anys s’incorporaran a l’assaig a partir del 18 de novembre. Totes les persones que vulguin tenir més informació de com prendre part en el repartiment poden adreçar-se al departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany. 
 
L’organització de l’esdeveniment, recuperat fa quatre anys després de dècades sense representar-se espera que la participació sigui de 40 adults i 20 menors amb paper, 10 figurants adults i 10 més menors d’edat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT