PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Assandca i Vall Banc, contra el càncer de mama

El Dia mundial contra el càncer de mama se celebra el 19 d’octubre

Per El Periòdic

Encaixada de mans entre el president d'Assandca, Josep Saravia, i el director de gestió de persones de Vall Banc, Marc Cornella, ahir.
Encaixada de mans entre el president d'Assandca, Josep Saravia, i el director de gestió de persones de Vall Banc, Marc Cornella, ahir. | ANA / L. M.
El Dia mundial contra el càncer de mama se celebra el 19 d’octubre, i l’Associació andorrana contra el càncer (Assandca) i Vall Banc organitzaran diverses activitats. Durant tota la jornada es vendrà una polsera solidària davant de les oficines de Vall Banc d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, on també es donarà informació de l’associació i sobre la detecció precoç del càncer de mama. A les set de la tarda, les oficines de Vall Banc del carrer de la Unió, de la plaça Rebés i de la Massana s’il·luminaran de rosa, el color contra el càncer de mama, segons informa l’ANA. De fet, del 19 al 29 d’octubre se celebra la Setmana contra el càncer de mama.
 
El president d’Assandca, Josep Saravia, va assegurar ahir que el sistema sanitari està preparat tant per a la cirurgia d’extracció com per al tractament de la quimioteràpia en els casos de càncer de mama, tot i que encara no s’ofereix la radioteràpia. Pel que fa a la reconstrucció del pit, Saravia va admetre que «existeix un buit a la Seguretat Social», perquè no totes les pacients estan d’acord amb allò que se’ls ofereix, però va matisar que aquí «es pot fer qualsevol tipus de reconstrucció». L’any passat es va engegar la micropigmentació gratuïta per a operades de càncer de pit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT