Publicitat

Notícia

Ld’A vol que Martí actuï davant la prova de les coaccions

Villarejo retarda la seva compareixença per motius de salut

Andorra, BPA, Villarejo, Barroso, Joan Pau Miquel, gravació, amenaces
El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo. Autor/a: MARICEL BLANCH
La darrera gravació sobre el cas BPA que ha sortit a la llum i que evidenciaria les amenaces espanyoles a dirigents de l’entitat bancària ha provocat preocupació a les files liberals. El president suplent del grup parlamentari, Jordi Gallardo, va entrar ahir a sindicatura una pregunta urgent per saber des de quan el Govern era coneixedor d’aquest enregistrament.

Al seu entendre, aquesta informació «representaria, de ser certa, una coacció i extorsió a ciutadans andorrans per part d’autoritats d’altres països, un fet especialment greu, si el Govern d’Andorra n’ha tingut coneixement». En aquest sentit, Gallardo deixa clar que «tampoc es podria acceptar l’atac a la sobirania d’Andorra que suposaria que un representant d’un Govern d’un altre país hagués dut a terme aquestes coaccions i amenaces». Davant d’aquests fets, demana al Govern «que no romangui inactiu».

La compareixença de Villarejo / Un dels testimonis claus del cas és el comissari espanyol José Manuel Villarejo citat tant per l’exaccionista majoritari de l’entitat bancària, Higini Cierco, com per l’Institut de Drets Humans amb la finalitat que pogués donar detalls de les activitats i moviments de diversos policies espanyols en el que es coneix com Operació Catalunya.

Villarejo havia de comparèixer inicialment el mes de juliol a la Batllia però va demanar ajornar la cita pel mes de setembre al·legant raons «personals i professionals». Finalment, però, la citació encara no s’ha dut a terme. Segons ha pogut saber aquest rotatiu, el nou ajornament es deu a motius mèdics de Villarejo que hauria estat intervingut. El comissari espanyol ha presentat un document acreditant el seu estat de salut a la Batllia per retardar la seva compareixença.
Publicitat

Comentaris


No hi ha cap comentari


T'has de registrar per comentar les notícies o entra amb el teu usuari

Publicitat


Editorial

La nova visió d’una Andorra sense el tabac

  • 0
Publicitat

Opinions

Més opinions


Publicitat

Entrevista

JOSEP MIQUEL VILA: «Si Sant Julià rep menys diners serà molt difícil no superar l’endeutament»

JOSEP MIQUEL VILA Cònsol major de Sant Julià de Lòria

JOSEP MIQUEL VILA: «Si Sant Julià rep menys diners serà molt difícil no superar l’endeutament»
Publicitat

Monogràfic

Business 58

Business 58 Descarregar PDF
Publicitat
Publicitat