PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’experiència acreditada equivaldrà a un títol acadèmic

Jover assegura que, tot i que «és ambiciós», la Llei de validació de l’experiència s’aprovarà el 2018

Per Mireia Aguilar

Vista general de la Comissió Legislativa d’Educació, ahir.
Vista general de la Comissió Legislativa d’Educació, ahir. | ANA / M.F.
La Llei de validació de l’experiència s’aprovarà «abans que finalitzi la legislatura vigent». Això és el que va afirmar el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ahir durant la compareixença pública de la Comissió legislativa d’Educació. 
 
Tot i reconèixer que es tracta «d’un treball ambiciós», es va mostrar tranquil i confiat de deixar la norma enllestida en els 15 mesos aproximats que falten abans de les properes eleccions generals. No només això, sinó que va assegurar: «Ara que portem un recorregut a la legislatura, és el bon moment per tirar endavant aquests projectes». 
 
La Llei de validació de l’experiència permetria que persones amb dilatada experiència professional però sense un títol acadèmic, poguessin certificar i equiparar els seus coneixements amb determinades titulacions. Segons el ministre «suposarà fer justícia social i integrar molts andorrans dins del sistema». 
 
Aquesta llei vindrà acompanyada d’unes altres quatre que el ministeri pretén aprovar abans de 2018. Es tracta de la Llei d’ordenament del sistema educatiu andorrà, Llei del marc andorrà de qualificacions, Llei d’ensenyament superior i Llei del cos d’Educació, aquesta última molt lligada a la Llei de la funció pública. 
 
INICI DE CURS/ La compareixença va servir també per fer balanç de l’inici de curs. Enguany 11.061 alumnes han començat les classes a qualsevol dels tres sistemes del país, una xifra molt semblant a la de l’anterior setembre.
 
Pel que fa al transport d’escolars, menys alumnes han optat pels sistemes d’abonament i carnet (4.416 en total aquest any; 4.605, el darrer). Contràriament, tot i que no estan resoltes encara, han augmentat les sol·licituds de beques en un 10% i han arribat a les 499. 
 
Pisa for School / Els centres andorrans de segona ensenyança s’avaluaran amb el sistema Pisa for School de l’OSCE durant aquest curs , segons va informar el ministre ahir. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT