PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc presenta la pitjor arrencada des que és a l’ACB

En aquest inici de curs encara no sap el que és vèncer, perdent tres partits de Lliga Endesa i un d’EuroCup

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jankovic, busca la passada al partit disputat contra l’UCAM Múrcia.
Jankovic, busca la passada al partit disputat contra l’UCAM Múrcia. | ACB Photo / J. Bernal
La temporada no està anant ni molt menys com s’esperava. El BC MoraBanc la iniciava amb importants reptes per davant, després de la gran campanya realitzada amb la classificació per a la Copa del Rei i els play-off, i convertint el Poliesportiu d’Andorra en tot un fortí. L’equip tornava a Europa després de més de dues dècades, però ni a la Lliga Endesa ni a l’EuroCup les coses van com es desitja. Són quatre els partits disputats i tots van acabar en derrota, que porta a signar el pitjor començament des que el conjunt del Principat és a l’ACB.
 
A la competició domèstica acumula ja tres derrotes, mentre que a l’europea una, caient dimecres a l’estrena davant l’Unics Kazan. La campanya 14-15, la del retorn a la màxima categoria espanyola, el MoraBanc va aconseguir la primera victòria a la tercera jornada. Després d’haver caigut davant l’Unicaja i el Bilbao, obtenia una victòria de prestigi contra el Baskònia. A la temporada 15-16 encara va tardar menys. Debutava amb una derrota amb el Bilbao, però al següent matx s’imposava al Tenerife a domicili. A la tercera queia amb el Manresa. La passada temporada, la 16-17, va ser de llarg la millor, amb triomf en els tres primers enfrontaments, superant al Manresa, Gran Canària i Joventut. Al quart el superava el Baskònia. Aquestes són xifres que queden molt lluny de les actuals.
 
El rebot, un problema / La derrota amb l’Unics Kazan va ser una conseqüència del que passa a la Lliga Endesa. L’equip no està fi. Els canvis a la plantilla van ser significatius i les peces encara no encaixen. La importància que tenia en tot el joc Giorgi Shermadini no s’ha sabut suplir pel moment. Tampoc l’energia i grapa que aportava Thanasis Antetokounmpo, que el curs passat va anar de menys a més. Un dels problemes més evidents és en el rebot, ja que en tots els partits el MoraBanc va atrapar-ne menys que el rival. On més escandalós va ser era davant el Montakit Fuenlabrada, amb 22 de diferència a favor dels madrilenys. Contra el Reial Madrid van ser 19, i sis amb l’Unics Kazan i l’UCAM Múrcia. Aquesta circumstància provoca que sigui el pitjor equip de tota la Lliga Endesa en l’apartat rebotador, amb una mitjana de 26,3 per partit. En els defensius també ocupa el darrer lloc del rànquing, que exemplifica les segones i terceres oportunitats de llançament que tenen els rivals, mentre que és penúltim en l’ofensiu, amb només el Tecnyconta Saragossa per darrere.
 
En altres estadístiques el MoraBanc tampoc no surt ben parat, com que és el quart equip que més pilotes perd. En el llançament els seus jugadors no estan fins, provocant que en els tirs de dos sigui el tercer per la cua, amb un encert del 46,88%. Movistar Estudiantes (45,57%) i RETAbet Bilbao Basket (42,48%) són els únics en presentar pitjors números en aquest aspecte. En pèrdues, és el quart pitjor, amb 10 pilotes per matx. El tipus de joc que presenten els andorrans fan que es trobin en posicions similars en quan a anotació a favor i en contra respecte la temporada passada. Mentre que és el cinquè millor atac amb 86,33 punts per partit, es troba al mateix lloc però per la cua en defensa, rebent-ne 90.
 
Blazic, l’anotador / Dels nouvinguts, qui millor està resultant és Jaka Blazic, que es troba en plena forma després de guanyar l’Eurobasket amb Eslovènia. És el màxim anotador de l’equip, i el sisè a l’ACB, amb una mitjana de 16,7 per matx. És qui més està aportant en forma de punts, perquè la resta de components de la plantilla van en comptagotes. El balcànic és qui ha entrat amb més bon peu. Jaime Fernández, Vlado Jankovic, Przemek Karnowski, Moussa Diagné i John Shurna se’ls nota que encara els falta adaptar-se a l’estil de joc. El base madrileny és el desè millor assistent de la competició, amb cinc per enfrontament, mentre que el seu company de posició, Andrew Albicy, n’és l’11è amb 4,33. El francès és un altre que està portant la responsabilitat de l’equip. El seu estil elèctric el porta a ser el tercer que més pilotes recupera, amb 2,33. De la plantilla passada, també se’ls demana que facin un pas més endavant a la resta, com a Oliver Stevic, David Jelinek i David Walker. Qui encara no ha debutat en les tres jornades disputades és Guille Colom, que s’ha estrenat aquesta temporada només a l’EuroCup.

La campanya només ha fet que començar i amb el calendari exigent que té el MoraBanc, amb ACB i EuroCup, hi ha poc marge per lamentar-se de les derrotes i gaudir de les victòries. Diumenge al migdia es presenta al Poliesportiu d’Andorra l’Herbalife Gran Canària, equip que arriba amb una dinàmica completament oposada a l’andorrana, havent guanyat els tres partits de la Lliga Endesa i el del debut a l’EuroCup.
PUBLICITAT
PUBLICITAT