PUBLICITAT

Andorra la Vella

Corts aprova l’extradició de l’ucraïnès pro rus

La defensa va intentar evitar-la apel·lant a la persecució política

Per Mireia Aguilar

Porta de la sala on es van llegir les sentències ahir.
Porta de la sala on es van llegir les sentències ahir. | TONY LARA
El tribunal de Corts va decidir ahir finalment aprovar l’extradició de l’home ucraïnès, jutjat el passat 13 de setembre. El dia de la vista, la defensa va explicar a EL PERIÒDIC que el seu defensat era del partit pro rus de l’expresident Ianukòvitx, deposat del poder el 2014. Per aquest motiu, el lletrat va demanar al jutge que tingués en compte la persecució política a què podria ser sotmès al país si se l’extradia. 
 
La petició no va ser acollida i avui s’ha confirmat l’extradició que encara no té una data fixa, ja que l’home haurà de complir encara una condemna i esperar el resultat d’una segona causa a Andorra, per delictes perpetrats al Principat, abans de ser extradit. 
 
En tots els casos i a ambdós països està acusat de perpetrar furts amb diferents mètodes i graus. Una vegada el ciutadà acompleixi la condemna imposada pels delictes realitzats al sòl andorrà, s’extradirà en un període de 30 dies. 
 
Importació de drogues/ Dos homes van ser sentenciats ahir a penes de presó per un delicte d’importació de drogues en gran quantitat. Tots dos van escoltar la condemna en qualitat de presos i a ambdós se’ls pena amb presó ferma, tres anys per a un  i dos per a l’altra. A més, hauran de pagar multes de 3.000 i 2.000 euros respectivament i pagar les despeses de la causa judicial, a part del consegüent decomís de la substància i dels instruments de manipulació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT