PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’excònsol menor d'Andorra la Vella Eron Estany defensa els límits de Sant Julià

Marsol, molt molesta, enviarà una carta a la CTU i en parlarà amb Vila

Per Esther Jover Martín

Eron Estany, quan era cònsol menor d'Andorra la Vella.
Eron Estany, quan era cònsol menor d'Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
El que havia de ser una excel·lent notícia va quedar contaminada per una constatació de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU) del Govern.  El comú va aprovar ahir la primera revisió del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP), al qual la CTU ha fet dues consideracions: l’una, sobre una nomenclatura que ja ha estat modificada; l’altra, sobre el conflicte dels límits parroquials de la Margineda amb Sant Julià de Lòria, que actualment es troba al Tribunal Constitucional. La CTU ho «constata», i Marsol va recordar que la CTU «no és competent en el conflicte de límits territorials».
 
La cònsol va exposar que a la CTU, el representant de Sant Julià ho va destacar i la CTU ho va recollir. El més greu, però, segons la cònsol, és que la persona que va fer aquest advertiment és, ni més ni menys, que l’excònsol menor d’Andorra la Vella, Eron Estany, que va fer tàndem amb Jordi Minguillón, i que també va ser conseller d’urbanisme de la capital. Marsol va insinuar que potser Estany sap alguna cosa més dels límits per l’accés que va tenir a la informació. «És inadmissible i lamentable, i no és ètic», va considerar. «No ens hem saltat els límits, és greu i em sap greu», va afegir la cònsol.
 
Marsol va proposar d’enviar una carta a la CTU lamentant els fets i va revelar que ja n’havia parlat amb el cònsol lauredià, Josep Miquel Vila, amb qui es reunirà per tractar el tema del litigi pels límits de la Margineda. L’oposició li va donar suport.
 
L’aprovació del POUP permetrà reduir del 15% al 7% la cessió econòmica que els particulars han de fer obligatòriament al comú del sòl urbà consolidat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT