PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Vila: «Si no hi ha prou cabal al riu es baixarà amb barques més petites»

El cònsol major vol que FEDA participi en el projecte

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Un tram del riu Valira.
Un tram del riu Valira. | TONY LARA
El comú de Sant Julià vol fer l’activitat de ràfting tant sí com no. I és que malgrat que el mateix cap de Govern, Toni Martí, va anunciar fa unes setmanes que FEDA no estarà al servei de la corporació laurediana per augmentar i disminuir l’aigua del riu Valira, el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, va confirmar ahir que «si no hi ha prou cabal, les baixades [de ràfting] es faran amb barques més petites». En tot cas, va remarcar que el projecte tira endavant i que la seva viabilitat està totalment contrastada i ratificada. 
 
En relació a la col·laboració de FEDA, Vila va destacar que a hores d’ara la seva corporació no ha rebut una resposta ferma de la companyia elèctrica en relació a si turbinarà o no més aigua. Per tant, «encara tenim l’esperança i volem que FEDA formi part d’aquest projecte». D’aquesta manera, «esperarem a tenir la comunicació de FEDA per acabar de definir la grandària de les barques i especificar més el servei» 
 
Acords amb els propietaris / D’altra banda, el cònsol major va assegurar que ja es tenen tots els acords amb els propietaris dels terrenys que han d’acollir les sortides i entrades del circuit de ràfting. «Potser en queda algun per signar, encara que no ho crec, però sabem que tots estan encaminats i que els propietaris estan contents», va afegir Vila. 
 
Les previsions / Un cop s’iniciï el servei de ràfting, el comú lauredià espera que el primer any passin per la parròquia entre 15.000 i 20.000 visitants per, entre d’altres coses, fer les baixades pel riu Valira. I s’espera que durant el segon any de servei, es dobli aquesta xifra. Tanmateix, es preveia que la prova pilot del ràfting tindria un cost de 800.000 euros. Mentre que amb les darreres adjudicacions i treballs el pressupost baixarà fins els 400.000 euros. 
 
L’oposició no està satisfeta / Vila va fer aquestes declaracions durant la sessió de comú celebrada ahir a Sant Julià i en resposta a una pregunta efectuada per l’oposició. En aquest sentit, el conseller liberal, Joan Albert Farré, va destacar que no els «convencen» les paraules del comú i que continuen esperant els informes de viabilitat i gestió del projecte de ràfting, i és que el comú «fa cas omís a les nostres peticions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT