PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Campionat d’Espanya arriba amb la màxima emoció pel títol

El resident Toni Bou serà campió si obté un punt més que el seu màxim perseguidor, Adam Raga

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els principals pilots del cartell van participar ahir en la roda de premsa prèvia a la prova.
Els principals pilots del cartell van participar ahir en la roda de premsa prèvia a la prova. | Maricel Blanch
Demà es disputa a Sant Julià de Lòria el Gran Premi d’Andorra, prova puntuable per al Campionat d’Espanya. Les estrelles del trial de l’estat veí hi seran presents, donant a la cita el nivell del Mundial, al ser pilots de referència que sempre es troben al podi. Entre ells Toni Bou, que té l’opció de guanyar un nou títol al país on resideix.
 
Tres anys després de la darrera ocasió, el campionat espanyol aterra un altre cop al Principat, amb quines zones, set d’elles a Terra Bogada, i vuit al riu de Faucellers. Les categories que entren en joc són les de TR1, TR2, TR3, TR4, júnior i cadet, i són 77 els pilots inscrits. Entre aquests hi són els més destacats de la disciplina, com és el cas de Bou, el líder i que a Andorra té l’oportunitat de revalidar el títol. «Estic molt content de córrer aquí a casa, amb les grans muntanyes i zones que hi ha per fer trial», exposa el del Piera, que té totes les expectatives posades en aquest esdeveniment, ja que «arribem amb una bona avantatge i tinc opcions d’aconseguir el títol aquí, que em faria molta il·lusió». Encapçala la classificació després de guanyar totes les proves del campionat, amb un avantatge de 19 punts sobre el segon, Adam Raga. Obtenint un punt més que el seu màxim rival, serà campió. A la prova del Mundial que es va celebrar a Sant Julià mesos enrere, només va poder ser tercer, pel que espera aquest cop millorar i «fer una bona carrera» no només a nivell personal, sinó per «fer gaudir a la gent, perquè aquí hi ha molta afició».
 
Raga torna a Andorra després d’haver guanyat la mànega andorrana del Mundial. És conscient del repte que té per davant. A l’Espanyol suma cinc segones posicions i vol repetir aquest cop ser al caixó més alt del podi. «Esperem donar el màxim d’espectacle en una carrera que serà molt xula pels pilots i aficionats», indica el pilot català, remarcant que tornar a disputar les zones del riu que no es feien des del 2009 «és molt positiu». Albert Cabestany està en la lluita per ocupar un podi a la classificació final. La prova laurediana «per mi és molt interessant perquè marcarà les opcions per a la tercera plaça», afirma, admetent tenir «certa pressió i intentarem fer-ho el màxim de bé possible».
 
Un altre dels que hi participarà, en categoria júnior, és l’andorrà Oriol Pi, després de superar el capítol de lesions. «Espero fer-ho el millor que pugui i agafar experiència i ritme, perquè des de principi d’any no corro», exposa Pi, que confia a la categoria ser entre els primers: «Un podi estaria bé. Tècnicament estic bé, però físicament em falta ritme».
 
El Mundial, en espera / Aquest any la Federació Motociclista Internacional ja no es fa càrrec del calendari del Mundial de trial, deixant la gestió a un promotor. Aquesta nova situació significa un canvi en les regles del joc, i en el calendari provisional del 2018 el Gran Premi d’Andorra no hi apareix. La Federació Motociclista d’Andorra està en converses amb el promotor per tal de poder tenir una de les proves, sent un tema econòmic la base de la qüestió. De les vuit proves que consta el Mundial, sis es faran a Europa i dues fora del continent. De les europees tenen el lloc garantit França, Espanya, Itàlia i Anglaterra, mentre que per les dues seus que hi ha disponibles encara hi opten a més del Principat, Àustria, Portugal, Holanda i Bèlgica. La no presència de la prova «m’ha sorprès molt, perquè és una habitual del Mundial», afirma Bou, ja que «fa molts anys que hi és i seria una pena perdre-la». Confia que «pugui estar al calendari».
PUBLICITAT
PUBLICITAT