PUBLICITAT

Andorra La Vella

Part de la Batllia treballa amb el 50% de la plantilla

El president del tribunal demana que es cobreixin les vacants

Per ESTEFANIA GRACIA RUIZ

Entrada de la Seu de la Justícia.
Entrada de la Seu de la Justícia. | Maricel Blanch
El president del Tribunal de Batlles, Jaume Tor, va fer públic ahir que hi ha departaments i oficines de la Batllia que actualment estan treballant amb la meitat de la plantilla que tenien fa uns anys. Segons Tor, aquest fet correspon a una manca de cobriment de vacants durant els darrers períodes judicials.  
 
Com a exemple, Tor va explicar que durant el darrer any, sis funcionaris han marxat de la Batllia i altres quatre estan en un període de baixa llarga. Per tant, «podem dir que entre el 10 i el 15% de la massa salarial de la Batllia no està coberta». Per aquest motiu, el president va demanar de forma consistent que es busquin «mecanismes» per cobrir aquestes vacants i que, com a mínim, es recuperi la plantilla que hi havia abans. 
 
De fet, la reivindicació de tenir més mitjans personals va ser un dels temes recurrents de l’obertura de l’any judicial 2017-2018 que es va celebrar ahir. I és que absolutament tots els ponents van fer referència a questa mancança a través dels seus discursos. 
 
Més efectius, més mitjans / En relació a la petició de més efectius, el president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, va destacar que la «demanda de més mitjans sempre va lligada amb més diners, i el pressupost l’ha d’ajustar el Govern i el Consell General». 
 
Precisament, en aquest sentit, El ministre de Justícia, Xavier Espot, va destacar que darrerament ja s’han fet diferents esforços per millorar els organismes judicials. De fet, va especificar que el pressupost destinat a la Fiscalia General ha passat de 7,5 milions l’any 2011-2012 a 8,5 aquests darrer curs. Per tant, «ja hem fet un creixement exponencial en els recursos destinats al sector judicial», tot i que si n’augmenten les necessitats, no es tanca la porta a aportar més mitjans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT