PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Previsió d’entrada de 56.000 vehicles durant el pont

Mobilitat calcula que el 70% entra pel riu Runer i el 30% restant per França

Per EL PERIÒDIC

Retencions al centre d’Andorra la Vella en direcció sud.
Retencions al centre d’Andorra la Vella en direcció sud. | MARICEL BLANCH
El servei de Mobilitat preveu que entraran fins a 56.000 vehicles durant el pont del Pilar, el que representa un increment del 15% respecte les mateixes dates de l’any passat. Concretament, s’espera que el 70% dels vehicles entrin per la frontera hispano-andorrana  i que el 30% restant ho facin per França. 
 
Des de dijous l’entrada per la frontera del riu Runer ha sigut intensa, superant els 11.000 vehicles fins ahir i amb previsions de superar els 10.000 durant el dia d’avui. De cara a demà s’espera que l’entrada sigui menor arribant als 6.500 vehicles. Per França, el dijous es van superar els 6.500, ahir es van fregar els 5.000 i de cara avui i demà s’espera que entrin al voltant de 2.500 vehicles més cada dia. 
 
Les hores més conflictives d’entrada són entre les 10 del matí i les tres de la tarda per la frontera sud i de nou del matí a dues de la tarda per la frontera nord. 
 
Mobilitat també espera retencions de sortida, especialment avui i demà en què es preveu que sortiran més de 10.000 vehicles cada dia per la frontera hispano-andorrana. Pel que fa en direcció nord, s’espera que entre 5.000 i 6.000 cotxes marxin del Principat entre avui i demà. Les hores conflictives de sortida en direcció sud són de les cinc de la tarda a les nou de la nit avui i de dotze del migdia a sis de la tarda demà. Per França, els trams horaris més congestionats es preveu que siguin de dues a sis de la tarda avui i de dues a quatre de la tarda diumenge. 
 
Des del servei de Mobilitat es va afirmar que si es mantenen els números registrats fins ara, enguany es podria tancar amb un increment d’entrada de vehicles, ja que des de principis d’any els percentatges han sigut superiors als de l’any precedent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT