El resident és segon i guanya per novena vegada el Campionat d’Espanya

Per EL PERIÒDIC

Toni Bou, superant una de les zones del trial de Sant Julià de Lòria.
Toni Bou, superant una de les zones del trial de Sant Julià de Lòria. | Repsol Honda
En cap de les dues proves que s’han disputat aquest any a Andorra, Toni Bou ha pogut guanyar. En la cita del Mundial va fer-ho Adam Roga, i en aquesta del Campionat d’Espanya Albert Cabestany. El pilot resident va ser segon, resultat que li serveix per assegurar-se el títol del nacional.

Els participants es van trobar amb un recorregut exigent. Qui millor va fer-ho va ser Cabestany, que es va imposar amb 15 punts de penalització. Cinc més en va fer Bou, mentre que el podi el completava Miquel Gelabert amb 27. Raga, amb 31, només va poder ser cinquè, fet que li va permetre a Bou guanyar el Campionat d’Espanya a falta de disputar-se una prova per concloure el calendari. Aquest és el novè títol seguit que obté el de Piera a l’Espanyol. El seu palmarès no para de créixer. En total suma ja 22 títols mundials, la meitat a l’aire lliure i l’altra sota sostre; i 10 Campionats d’Espanya en pista i nou a l’aire lliure.

Per com es va desenvolupar la prova organitzada per la Federació Motociclista d’Andorra, el traçat «ha estat bastant complicat. He sortit en el grup de davant i tots hem penalitzat molt perquè es feia molt difícil. Les zones patinaven i es desfeien. Sabem que, amb aquest reglament, coses així poden passar, i és per això que estic content de poder estar al podi i guanyar el campionat a falta d’una carrera», exposa Bou, que porta uns anys residint al Principat, circumstància que fa que sigui especial la confirmació de la victòria a Sant Julià de Lòria: «És molt satisfactori per a mi aconseguir el títol a Andorra. Culminem una temporada molt bona».