PUBLICITAT

Optimisme del Pas malgrat la crisi interna de Grandvalira

Els comerciants confien en la bona marxa de l’estació

Vista general del Pas de la Casa.
Vista general del Pas de la Casa. | Tony Lara
Els comerciants del Pas de la Casa es mostren optimistes davant l’inici imminent de la temporada d’hivern. Consideren que la dissolució de Grandvalira no els afectarà mentre hi segueixi havent una estació d’esquí al poble, sigui sota la marca que sigui.
 
Però per poder seguir les previsions, mantenir els nivells i seguir millorant l’oferta turística, els comerciants estan a l’expectativa de l’acord entre el comú d’Encamp i Saetde, la societat gestora de les pistes del Pas de la Casa - Grau Roig. 
 
Des de l’associació de comerciants Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, el seu president, va assegurar ahir en declaracions a l’ANA que estan «a l’espera d’un consens entre Saetde i el comú i que es puguin tirar endavant els plans i els projectes per a l’estació d’esquí». «No sabem com està la negociació però farem tot el que podrem per ajudar els dos costats i tirar-lo endavant», va assegurar.
 
Els comerciants volen que les negociacions no s’allarguin innecessàriament: «Hi ha els diners i el projecte és de qualitat, s’ha de tirar endavant ja, sense perdre temps. S’ha de fer el més ràpid possible», va dir Carrié. 
 
Tot i que creuen que els efectes no es notaran al Pas de la Casa, els comericants de la zona creuen que la desaparició de Grandvalira sí que pot acabar tenint algun tipus de repercussió a nivell de país. 
 
Les negociacions amb la UE/ Pel que fa a les negociacions amb la Unió Europea (UE) sobre la normativa del tabac, els comerciants del Pas de la Casa es mostren prudents a l’hora d’avaluar-ne els possibles efectes o les mesures que s’estan prenent, com ara l’eliminació de la publicitat de tabac. 
Tanmateix, el president de l’associació recorda que la venda d’aquest producte és un incentiu important per a mantenir el flux de visitants fora de la temporada d’esquí. 
 
Esdeveniments/ L’associació de comerciants Iniciativa Publicitària va donar més detalls ahir sobre la pròxima celebració del Trofeu Andros, els dies 15 i 16 de desembre al Port d’Envalira. 
 
Es tracta de la 29a edició d’aquesta prova de conducció sobre gel que comptarà enguany amb una carpa al costat de l’església on els pilots signaran autògrafs. També hi hauran dos estands de cotxes repartits pel poble. 
 
Els comerciants també van explicar que el maig del 2018 es tornarà a celebrar la fira temàtica sobre el Far West americà. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT