PUBLICITAT

Trobada dels dos coprínceps

La reunió a París s'ha allargat durant 45 minuts

Macron rep Vives a l'Elisi.
Macron rep Vives a l'Elisi.
El president francès, Emmanuel Macron, ha rebut avui al Palau de l'Elisi de París al bisbe de la Seu d'Urgell, Joan Enric Vives.
Vives ha arribat poc després de les 12.30 hores, i ha estat rebut per la Guàrdia Republicana, que li ha rendit honors com es fa habitualment amb les visites de caps d'Estat.
La trobada s'ha allargat durant 45 minuts i cap dels dos coprínceps ha fet declaracions en acabar.
Vives havia rebut el passat divendres al Palau Episcopal d'Andorra al cap del Govern, Antoni Martí, i la ministra d'Afers Estrangers, Maria Ubach, que li van informar de la situació del país amb vista a aquesta trobada a l'Elisi.
Segons han informat des dels serveis del copríncep episcopal, els dos coprínceps han pogut fer un intercanvi de parers sobre qüestions de la política interna d'Andorra i de la seva projecció en l'àmbit internacional, així com diversos temes europeus i de cohesió social.
De fet, tal i com ha informat RTVA des de París, els temes centrals de la trobada han estat l'acord d'associació amb la UE, el camí de la transparència iniciat per Andorra i la propera visita d'Emmanuel Macron a Andorra, prevista per al primer semestre del 2018.
La trobada s'ha dut a terme a quarts d'una del matí i en un clima de "gran cordialitat". El copríncep episcopal ha assistit a la reunió acompanyat del seu representant personal, Josep M. Mauri, i de la secretària del copríncep, Concepció Garcia. Per la seva part, el copríncep francès ha estat acompanyat del seu representant personal, Patrick Strzoda, i del director del gabinet del representant personal, Pascal Escande.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT