PUBLICITAT

Un viatge al 33 pels pobles i racons més especials

‘Tatuats pels Pirineus’ s’estrena divendres amb un formatger de Bar

Clausó en un dels capítols del programa.
Clausó en un dels capítols del programa.
La periodista Eva Clausó, durant 15 anys corresponsal de TV3 al Pirineu, presentarà i dirigirà el programa Tatuats pels Pirineus. L’estrena està prevista aquest divendres a les 22 hores pel Canal 33.
Tatuats pels Pirineus és un format original, dinàmic i pròxim que viatja arreu de la imponent serralada pirinenca amb la mirada de la periodista –nascuda a La Seu d’Urgell–, a la producció, direcció i presentació d’aquest programa. De mica en mica, l’espectador descobrirà el territori d’una manera diferent, amb els protagonistes que mostren els Pirineus davant l’Eva i la seva càmera, que fan camí com si fossin una mateixa persona.
El programa el formen set episodis que engloben 11 comarques pirinenques, però el conductor és la gent, els habitants, personatges –sempre carismàtics– que viuen en aquesta serralada i a través dels quals es van descobrint els pobles i racons especials, amb el privilegi de conèixer la mirada dels qui estan Tatuats pels Pirineus. A cada programa, a més, hi haurà l’actuació d’un artista o grup musical, vinculat d’alguna manera als Pirineus.
L’estrena serà amb el capítol Xesco i el seu entorn. En aquest episodi, l’Eva pasturarà amb el Xesco, un formatger de Bar, un poble de l’Alt Urgell. En aquest passeig descobrirà la passió del Xesco pel seu oci i
per què li diuen «l’home tranquil». Junts arribaran a Organyà, on tastarà uns embotits centenaris. Després descobrirà l’essència del mercat de pagès a la Seu d’Urgell, l’Espai Ermengol i la màgia de viure a Ossera, el poble dels artesans, on trobarà el formatge de tupí i l’arbre del pa.
Segons ha manifestat la periodista Eva Clausó, «es tracta d’un projecte pensat amb el cap i fet amb el cor que aposta per ensenyar el territori pirinenc des de tots els vessants: cultura, gastronomia, natura, música.. etc. Vol donar una visió molt àmplia dels Pirineus, perquè la gent que miri el programa des del sofà tingui ganes de sortir per anar a descobrir-los i s’hi enamori».

Comenta aquest article

PUBLICITAT